Golden Gospel Oldie: Nick Jonas

Golden Gospel Oldie: Nick Jonas

maxresdefaultIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Nick Jonas.

Nicholas ‘Nick’ Jerry Jonas is geboren op 16 september 1992 in Amerika. Hij is een Amerikaans zanger en acteur. Hij zingt sinds zijn zevende en speelde in verschillende Broadway-musicals, zoals Beauty and the Beast, Les Miserables, Annie Get Your Gun en A Christmas Carol.

In zijn band The Jonas Brothers zitten ook zijn broers Kevin en Joe. Voor deze samenwerking had hij enkele soloprojecten. Toen Nick “Please Be Mine” opnam met zijn broers vormden ze op aanraden van de producers de Jonas Brothers. Tegenwoordig is hij een van de hoofdrolspelers in de Disney Channel-serie JONAS. Hierin speelt hij Nick Lucas. Ook heeft hij een soloalbum gemaakt, in samenwerking met The Administration. De eerste single hiervan is “Who I Am”. Hij presenteert als de jongste presentator in jaren de Nickelodeon Kids’ Choice Awards 2015.

Jonas is een zoon van Denise, een voormalig docent gebarentaal en zangeres en Paul Kevin Jonas sr. een songwriter, muzikant en dominee. Hij groeide op in Wyckoff, New Jersey en kreeg thuisonderwijs van zijn moeder.

Op dertienjarige leeftijd werd er bij Jonas diabetes type 1 geconstateerd. Daarom draagt hij tijdens zijn shows een regelaar om zijn bloedglucosespiegel te regelen. Hij heeft de Change for the Children Foundation opgericht om kinderen met diabetes te helpen. Sinds augustus 2008 is Jonas ambassadeur voor Bayer Diabetes Care, om hulp voor jongeren om met hun diabetes om te gaan te bevorderen. Nick getuigde in de Amerikaanse Senaat voor de bevordering van financiering van onderzoek naar diabetes.

Jonas is geen gospelzanger en al evenmin een uitbundig christen al zal hij wel een christelijke opvoeding genoten hebben. Wel laat hij in de gospel versie van het nummer “Jealous” zien van gospel te houden. Dit korte maar heerlijke swingende nummer stelt wel de jaloezie aan de kaak al lijkt dat in vrolijkheid te worden afgewend.  Jaloezie is van alle eeuwen en lijkt moeilijk uit ons leven te bannen. Het schiet in je gedachten nog voordat je je bedenkt dat je het niet moet doen. Het kleeft aan ons en we lijken niet zonder te kunnen. Christus weet dat als geen ander en hij begrijpt ons, hij was onder ons en kent ons probleem. Bij Hem kunnen we het afgeven en vragen om kracht. Breng het bij Hem en vraag om vergeving. 

Luistert u naar Nick Jonas met het nummer: “Jealous” (Gospelversion)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com