Golden Gospel Oldie: Otis Clay

Golden Gospel Oldie: Otis Clay

Otis ClayIn de Golden Gospel Oldie vandaag: Otis Clay.

Otis Clay, geboren op 11 februari 1942 te Chicago Amerika. Clay was een Amerikaanse zanger van soul, blues en gospel. Hij begon zijn zangcarrière in de gosplmuziek en zong in het lokale gospelkoortje “The Voices of hope” en later bij de “The Christian Trevelers”.

Vervolgens vertrok hij in 1957 naar Chicago om daar bij meerdere gospelkoren furore te maken. Hij leerde daar Cash McCall kennen die R&B zingt. Vanaf 1965 werkte hij voor platenlabel One-derful! en zijn eerste album “That’s How It Is (When You’re In Love)” komt uit. In 1968 volgt “A Lasting Love”.

Hij behaalde zijn eerste succes in 1967 met het nummer ‘That’s How It is (When You’re In Love)’, gevolgd door ‘She’s About a Mover’. Zijn grootste hit dateert van het jaar 1971: ‘Trying to Live my Life Without You’. Enkele jaren later lanceerde Clay zijn eigen label, Echo Records. In 2008 kreeg hij nog een Grammy Award in de categorie ‘traditionele R&B’ voor zijn album ‘Walk a Mile in My Shoes’, terwijl hij in 2013 toetrad tot de Blues Hall of Fame.

Vrijdag 8 januari jl. stierf hij op 73-jarige leeftijd na een hartaanval. Daarmee is er opnieuw een icoon uit de soul wereld ons ontvallen. In 1993 zong hij het al “On my way Home” de Golden Gospel Oldie van vandaag. Een nummer over Gods vaderhuis. Het Hebreeuwse woord huis is in de eerste plaats een uitdrukking voor een hele familie, compleet met arbeiders en vee, of een aanduiding voor de plaats waar deze hele familie woont. Hetzelfde kan gezegd worden van een vaderhuis. Het vaderhuis is de plaats waar je wortels liggen, daar waar jouw familie zich bevindt en waar je oorspronkelijk thuishoort. De plek waar ons een plaats is bereid door Christus.

Luistert u naar Otis Clay met: ”On My Way Home”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com