Golden Gospel Oldie: Ralph van Manen

Golden Gospel Oldie: Ralph van Manen

Ralph van ManenIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Ralph van Manen.

Ralph van Manen, geboren op 18 december 1964 is een Nederlandse muzikant. Hij begon zijn muziekcarrière als leadzanger van de symfonische rockband Target (1985-1991). Na het uiteenvallen van Target startte Ralph in 1993 zijn solocarrière. Het nummer Stay Close, dat hij samen met de gebroeders Robert en Tommy Riekerk vertolkte, werd een enorme boost voor zijn optredens. Van Manen speelde deze tijd zowel unplugged als met zijn volledige band in Nederland, België, Duitsland, Italië en Zwitserland. Het nummer Testify to Love van het album Language Of Love maakte hem tot een bekende songwriter in de Verenigde Staten, vooral door de cover van dit nummer door de Amerikaanse band Avalon. Het nummer ontving in 1998 een Dove Award voor “Song van het jaar”. In 2011 is dit nummer opnieuw gecoverd, nu in de Nederlandse vertaling als Loop naar het Licht door Los Angeles, The Voices.

In 2001 gaf Van Manen een opmerkelijke wending aan zijn muzikale loopbaan door na acht Engelstalige cd’s een Nederlandstalig album, getiteld Dichterbij, uit te brengen. In 2003 volgde het tweede Nederlandstalige album Steeds Meer. Ook werkt Ralph samen met onder andere grote namen als Chris Eaton en (Sir) Cliff Richard.

In 2005 schreef Van Manen samen met Bruce Smith het nummer Wake up World. Dit nummer werd uitgebracht op single ten bate van de slachtoffers van de tsunami in Azië. Aan deze single werd meegewerkt door onder anderen Linda Wagenmakers, Stonewashed en Gerald Troost. Ralph van Manen is tevens ambassadeur van de ontwikkelingshulporganisatie World Vision. Kort geleden werkte hij mee aan de eerste cd van Leen Koster. Hij schreef, zong en produceerde de cd Diep van Binnen.

Stay close het nummer van vandaag kun je beste typeren als een gebed een gebed om kracht om trouw en om volharding in het geloof. Daarnaast erkent hij de grootheid en de grote macht van onze God, omschreven als “sweet fire”. Het nummer roept op tot bekering en verandering met “melt this hardened heart”.

Luistert u naar Ralph van Manen met “Stay close”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com