Golden Gospel Oldie: Ray Boltz

Golden Gospel Oldie: Ray Boltz

Ray BoltzIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Ray Boltz.

Raymond H. “Ray” Boltz (geboren in juni 1953) is een zanger en songwriter die als een van de eerste gospel begon te maken in de hedendaagse christelijke muziek. Veel van zijn liedjes vertellen verhalen over geloof en inspiratie.

Opgevoed door zijn ouders William en Ruth Boltz, Boltz is het middelste kind van zijn ouders die drie kinderen kregen. Een vierde kind stierf kort na de geboorte. Boltz was 33 jaar getrouwd met Carol Boltz en ze hebben vier kinderen. Boltz was vrijwel onbekend, toen hij het lied “Thank You” schreef. Dit lied won de Dove Award “Song van het Jaar” in 1990. Ook het lied “Ik verbind trouw aan het Lam” won een Dove Award “for Inspirational Recorded Song of het Jaar” op het 25e Dove Award in 1994.

Na de release van “Songs from Field” in 2002 en zijn laatste tournee in 2004 trok Boltz zich terug uit de muziekindustrie. Hij scheidde van zijn vrouw in 2005 en verhuisde naar Fort Lauderdale, Florida. In 2008 maakte Boltz bekend dat hij homo was. Sindsdien trad Boltz op in verschillende kerken van de Metropolitan Community Church, een homo bevestigend christelijke beweging.

In 2010 bracht hij het album “True” uit waarmee hij de onderscheiding “Album van het Jaar” won. Boltz woont momenteel in Fort Lauderdale, Florida, met zijn partner.

Vandaag nemen we na 5 jaar Gospelsound afscheid van Stephan en Saskia. Stephan had binnen de omroep meerdere programma ’s en zijn verdienste voor de omroep beslaan ruim 10 jaar. Beide hebben met hart en ziel aan Gospelsound gewerkt en niets was hun te veel. Vele interview met artiesten organiseerde zij en vele bands deden de studio aan. Nu zijn ze verhuisd en verwachten een kind. Voor hen is er een andere periode in hun leven aangebroken. Daarom nemen wij met pijn in ons hart afscheid van veel passie, visie en inhoud en dus van deze twee bezielde programmamakers. Stephan en Saskia hartelijk dank dat jullie met ons verbonden waren en Gods grote wonder met ons en de luisteraars wilde delen. Wij wensen jullie een gezegende toekomst.

Voor jullie heb ik vandaag gekozen voor het nummer “Thank you” van Ray Boltz omdat we bovenal God dankbaar zijn voor jullie en wat jullie voor het programma mochten betekenen. Het is een bijzonder mooi nummer die in de juiste sfeer diepe dankbaarheid uit.

Luistert u naar Ray Boltz met “Thank you”.

Henk van der Wijngaard
Redacteur Kerken, Omroep Zuidplas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com