Golden Gospel Oldie: Red

Golden Gospel Oldie: Red

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Red,

Red is een Amerikaanse rockband uit Nashville, Tennessee. De band is gevormd in 2004. Red wordt gelabeld onder ‘Christian rock’. Hun nummers hebben een breed label: ‘alternatieve rock’, ‘hardrock’ en ‘heavy metal’.

De band bestaat uit de volgende leden: zanger Michael Barnes, gitarist Anthony Armstrong en bassist Randy Armstrong. Zij maakte vanaf 2006 5 albums. Voor de eerste twee albums heeft de band een Grammy Award ontvangen voor Best Rock Gospel Album. Daarnaast won de band zes Dove Awards: driemaal voor het beste rockalbum van het jaar (voor End of Silence, Innocence & Instinct en Release the Panic) en driemaal voor het beste rocknummer van het jaar (voor Breathe Into Me, Lost en Start Again).

In 2011 maakte zij naar eigen zeggen het tot op dat moment beste album Dream Theater op dit album staat het nummer “Not alone” Op youtube zijn achter dit nummer de verschrikkelijk en verwoestende beelden te zien van de een tsunami die dacht ik over de Filipijnen raasde toentertijd. Het is dan ook een tribuut aan het land en de slachtoffers. In een van de commentaren schreef iemand dit is: “christian metal”. Een mooie woordspelling want God is zo als je misschien wel kunt stellen van metaal. Oer en Oer sterk doch buigzaam. Hij is erbij zo zingen zij Hij draagt je en zal je niet verlaten. Wat een geweldige God hebben wij toch die ons door en in alles steunt en ons leid naar huis!

Luistert u naar Red met “Not alone”.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
Bron: www.wikipedia.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com