Golden Gospel Oldie: Relient K

Golden Gospel Oldie: Relient K

Relient KIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Relient K.

Relient K is een christelijke Amerikaanse poppunkband uit Ohio Amerika, genoemd naar de auto van gitarist Matthew Hoopes, een Plymouth Reliant. Relient K werd opgericht door scholieren van de high school Molone College in Canton, Ohio. De demo van het nummer All Work and No play wekte de nieuwsgierigheid door dc Talk’s Toby McKeehan (Toby Mac). All Work and No Play werd door Mark Lee Townsend, de vroegere gitarist van dc Talk, opgenomen. Mark Lee Townsend kende de band omdat zijn dochter bevriend was met de eerste bandleden.

Toby Mac nam de band op in zijn label Gotee Records en Relient K bracht hun eerste album uit in april 2000. In 2001 kwam de band met een tweede album, The Anatomy of the Tongue in Cheek. In 2002 werd de Band gevraagd om het nummer The Pirates Who Don’t Do Anything te spelen voor VeggieTales. Het nummer werd drie keer uitgebracht, waarvan twee op singles.

Met kerst 2003 kwam Relient K met een bonus cd voor kerst. De disc heette Deck the Halls, Bruise Your Hand. Deze cd was een bonus cd tussen november 2003 en december 2003 bij het album Two Lefts Don’t Make a Right…but Three Do

Op 6 oktober 2009 kwam de album Forget and Not Slow Down uit bij het label Mono vs. Stereo. Voor het schrijven van de liedjes trok zanger Matthew Thiessen zich terug in een huis aan een meer bij de stad Winchester in de staat Tennessee. In volledige isolatie van de buitenwereld (alleen bandleden hadden contact met hem voor het uitwisselen van ideeën), werkte Thiessen twee tot drie maanden aan de teksten en melodieën. Deze manier van schrijven en componeren is Thiessen zo goed bevallen, dat hij het nooit meer op een andere manier zou willen doen, zoals blijkt uit een interview dat op de MySpace van de band staat. De titel ‘Forget and Not Slow Down’ is afgeleid van het eerste nummer van de cd.

Het album zelf is goed ontvangen en weerspiegelt de ontwikkeling van de band. De punk, die Relient K kenmerkte, is ietwat naar de achtergrond verdreven en heeft plaatsgemaakt voor veel alternatieve-invloeden, waardoor een breder publiek aangesproken zal worden. Vooral de intro’s en outro’s van sommige liedjes maakt het album verschillend van de voorgangers.

Het nummer Truth uit 2005 heb ik gekozen als de Golden Gospel Oldie van vandaag. Het is een beetje druk nummer en gaat over vertrouwen zoals de naam al zegt. Overtuig mij zo zingen zij tot God want dat heb ik nodig. Pure genade is waar zij op hopen en verwachten van Hem. Het moeilijkste om te geloven is vaak de waarheid zo verhaalt het nummer ook. Soms dringt de waarheid niet tot ons door of hebben we er lang voor nodig. God niet, Hij kent en doorgrond ons hart. Is er voor ons ook hebben we niets te bieden. Vertrouw op Hem.

Luistert u naar Relient K met “The Truth”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com