Golden Gospel Oldie: Rod Temperton

Golden Gospel Oldie: Rod Temperton

Rod TempertonIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Rod Temperton.

Rodney Lynn “Rod” Temperton is geboren op 9 oktober 1949 en hij was een Engels songwriter, producer en muzikant. Hij maakte voor eerst naam als toetsenist en voornaamste songwriter in de jaren 70 met de R & B , funk en disco band Heatwave , met als hoogte punten ‘ Boogie Nights ‘ en ‘ Always and Forever “.

Na te zijn gerekruteerd door producer Quincy Jones , schreef hij een aantal internationaal bekende liederen uitgevoerd door Michael Jackson , met inbegrip van ” Thriller “, ” Off the Wall ” en ” Rock with You “. Hij schreef ook George Benson ’s hit ” Give Me the Night “, en Patti Austin en James Ingram ‘ s Amerikaanse nummer één hit ‘ Baby, Come to Me ‘, en vele anderen. Temperton won een Grammy Award in 1991 voor zijn werk over ” Birdland “, van Quincy Jones’s album Back on the Block .

Op 5 oktober 2016 werd de dood Temperton bekend gemaakt na wat werd omschreven door zijn muziekuitgever als “een korte agressieve strijd tegen kanker”. Temperton overleed op 66-jarige leeftijd in Londen en zijn begrafenis heeft al plaatsgevonden. De exacte datum van zijn overlijden is niet bekend gemaakt.

Temperton schreef ook songs voor Michael McDonald en een van die songs was: “Sweet Freedom”. Vreemd genoeg zijn zowel Jackson als Temperton niet meer onder ons en hopelijk heeft “Sweet Freedom” voor hen een heel andere dimensie gekregen. “Always searchin’ for the real thing” en “Livin’ like it’s far away” zo zingt McDonald. Al vraag ik me af of alles zo ver weg is? Soms lijkt dat zo soms ook niet. Maar God is erbij, en als die Zijn nabijheid laat voelen smelten we en lijken we een Hemsels inkijkje te krijgen. Dat is wat ik me voorstel bij “Always searchin’ for the real thing“ namelijk wonen bij Hem.

Luistert u naar Michael McDonald met “Sweet Freedom”.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com