Golden Gospel Oldie: Seabird

Golden Gospel Oldie: Seabird

seabird-essentialsIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Seabird,

Seabird is een Amerikaanse christelijke alternatieve rockband, afkomstig uit de agglomeratie Cincinnati (het gedeelte dat in het noorden van Kentucky ligt). De band begon met Aaron Morgan, Micah Landers en Aaron Hunt, die in 2004 begonnen met het schrijven van liedjes. Al snel werd de accordeonspeler David Smith aan de band toegevoegd. Na iets minder dan een jaar vertrok hij om zich met andere interesses bezig te houden, net als Micah Landers. Snel hierna kwam Chris Kubik bij de band om de bas te vervangen; Morgan verving de accordeon met het keyboard.

De teksten van de nummers gaan over emoties in relaties en bij afscheid nemen en verliezen. De eerste cd van de band verscheen bij de platenmaatschappij EMI, daarna ging hun muziek over naar Credential Recordings.

Als opvolger van “Til We See The Shore” uit 2008 brengt het kwartet pianorockers Seabird “Rocks Into Rivers” uit in 2009 en wat bleek een topalbum!! Hoewel de pianorock natuurlijk ook alweer een uitgemolken genre is, is opener en eerste single van het album, “Don’t You Know You’re Beautiful” toch gewoon een lekker nummer. “Believe Me” met wat meer rock in de aderen laat het bloed sneller stromen. “Sing To Save My Life en Trust” zijn Coldplay achtige nummers. “Rocks Into Rivers”  is een rijke verzameling liedjes, waarvan menig luisteraar zal kunnen genieten.

Vandaag draaien we het nummer “Trust” lekkere vlotte gospel uptempo en “modern” Het nummer staat niet bol van de christelijke teksten maar verwijst duidelijk naar onze God. Vertrouwen kun je Hem wel en hij wil je vertrouwen geven. Hij snapt dat we dat nodig hebben keer op keer. En Hij wil dat ons duidelijk maken. Niets is zeker in deze wereld maar God wel!! Dat geeft moed en vertrouwen voor de week die weer voor ons ligt. Gezegende week toegewenst.

Luistert u naar Seabird met “Trust”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com