Golden Gospel Oldie – Skillet

Golden Gospel Oldie – Skillet

In de Golden Gospel Oldie de tweede keer: Skillet,
Skillet is een Amerikaanse christelijke rockband uit Memphis. Na een gezamenlijke tournee en een gezamenlijk uitgebrachte plaat besloten John Cooper en Ken Steorts in 1996 de band Skillet op te richten. Aangemoedigd door hun toenmalige voorganger besloten de twee, na het uiteenvallen van hun eerdere bands, samen verder te gaan onder de naam Skillet, wat in het Engels koekenpan betekent. De naam was gebaseerd op het idee dat hun samenwerking een beetje was als “alles samengooien in een koekenpan en dan kijken wat ervan zou komen”. Met de jaren veranderde er veel in de samenstelling van de band.

Cooper is er als enige vanaf het begin bij. De band, die zeven albums heeft uitgebracht, speelt voornamelijk rock muziek, waaronder alternatieve rock, industrial rock, christelijke rock en hardrock. De christelijke identiteit van de band komt in de teksten van de nummers naar voren.

Skillet trad op op de 2013 EO jongerendag in Arnhem. Verder traden ze op 18 november 2013 in de Ziggo Dome op in Amsterdam, als voorprogramma van de Canadese rockband Nickelback. Op 21 november 2013 trad Skillet op in Vorst Nationaal in Brussel, als voorprogramma van Nickelback. Op 31 mei 2014 waren zij ook zien op het festival FortaRock in Nijmegen. Op 17 oktober 2014 stonden ze in Trix in Antwerpen en daags daarna, op 18 oktober 2014, in 013 in Tilburg.

Vandaag. 24 februari 2016, werd bekent dat de band zijn opwachting mag maken op het Pinkpop festival wat jaarlijks met Pinksteren wordt gehouden. Ondanks de snoeiharde rock muziek, brengt de band een boodschap van hoop en liefde. Buiten christelijke muziekwereld en overal waar hij komt, spreekt Skillet frontman John Cooper over zijn geloof. Vandaag een nummer van de band uit 2009 getiteld “Hero” en het moge duidelijk zijn dat hier onze verlosser mee wordt bedoelt Jezus Christus. Prachtig als je die boodschap wilt en mag laten horen in de wereld die Pinkpop heet.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
Bron: www.wikipedia.nl

Meer informatie over hun optreden op Pinkpop kan je hier vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com