Golden Gospel Oldie: Skillet

Golden Gospel Oldie: Skillet

SkilletIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Skillet.

Skillet is een Amerikaanse christelijke rockband uit Memphis. Na een gezamenlijke tournee en een gezamenlijk uitgebrachte plaat besloten John Cooper en Ken Steorts in 1996 de band Skillet op te richten. Aangemoedigd door hun toenmalige voorganger besloten de twee, na het uiteenvallen van hun eerdere bands, samen verder te gaan onder de naam Skillet, wat in het Engels koekenpan betekent. De naam was gebaseerd op het idee dat hun samenwerking een beetje was als “alles samengooien in een koekenpan en dan kijken wat ervan zou komen”. Met de jaren veranderde er veel in de samenstelling van de band. Cooper is er als enige vanaf het begin bij. De band, die zeven albums heeft uitgebracht, speelt voornamelijk rock, waaronder alternatieve rock, industrial rock, christelijke rock en hardrock. De christelijke identiteit van de band komt in de teksten van de nummers naar voren.

Skillet trad op op de 2013 EO jongerendag in Arnhem. Verder traden ze op 18 november 2013 in de Ziggo Dome op in Amsterdam, als voorprogramma van de Canadese rockband Nickelback. Op 31 mei 2014 waren zij ook zien op het festival FortaRock in Nijmegen. Op 18 oktober 2014, in 013 in Tilburg.

Skillet is nogal een stevige rockband en het duurde even voor ik een nummer gevonden had wat ik in zijn geheel wilde beluisteren, lees kon aanhoren. Poe zeer stevig en niet direct toegankelijk als je zo als ik wat ouder bent geworden. Toch zette zij met “Shout to the Lord” een prachtige ballet neer. Mijn Jezus, mijn redder er is niemand als u. Al mijn dagen wil ik u aanbidden. Mooie teksten en gevoelige muziek is niet wat je van hun verwacht maar beheersen doen ze het wel. Ze brengen het wel en belijden daarmee God als hun schepper en Christus als hun redder. Shout to the Lord doen ze niet in dit nummer, dit in tegenstelling tot veel andere nummers wel.

Luistert u naar Skillet met “Shout to the Lord”.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com