Golden Gospel Oldie – Superchick

Golden Gospel Oldie – Superchick

In de Golden Gospel Oldie de tweede keer: Superchick,
Superchick, aanvankelijk bekend als Superchic, was een Amerikaanse christelijke rockband rockband opgericht in 1999 en maakte rockmuziek met een mix van gospel, pop, punk, rap en r&b. Hun sound werd wel vergeleken met die van No Doubt en Avril Lavigne. Superchick had 5 nummer één-hits in de VS en traden verschillende malen op in Nederland.

Eerst was lange tijd stil, sinds ze in 2008 haar laatste album uitbracht. Toch kwam de band in mei van dit jaar weer met een nieuw nummer ‘This is the Time’. Dit nummer is een emotioneel nummer voor de bandleden, omdat deze als nagedachtenis geschreven is aan hun drummer Chase Lovelace, die eerder dit jaar overleed aan kanker.

De bandleden kwamen gezamenlijk tot het besluit om te stoppen. Ieder is zijn of haar eigen weg ingeslagen. Tricia Brock bracht in 2013 haar tweede solo album ‘Radiate’ uit. De andere leden hebben zo hun eigen activiteiten.

Het voor de band zo geladen nummer “This is the Time” start met “This is the story of your live” en gaande weg de tekst komt er een herkenbare levensvraag op je af over angst en het breken daarmee. Stap af op het licht en leef er is iemand voor je gestorven! Het enige wat je hoeft te doen is “Just walked out that prison door And you’ll know how to live your life” Ook ons leven wordt soms bepaald door angst en voelen we ons gevangen in deze wereld, of beheerst door kerk, werk of school. Superchick roept: stap eruit je leven wacht op je en als je valt zul je merken dat je kan vliegen.
Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
Bron: www.wikipedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com