Golden Gospel Oldie: tobyMac

Golden Gospel Oldie: tobyMac

2571259-toby-mac-new-617-409In de Golden Gospel Oldie deze keer: Toby Mac.

Tobias Kevin Michael McKeehan zolas zijn volledige naam luid is geboren op 22 oktober 1964 te Fairfax Virginia in Amerika. Hij is bekend onder zijn artiestennaam Toby Mac, is de oprichter van de christelijke band dc Talk, en is tevens actief als soloartiest.

Toby Mac groeide op in Washington D.C. Tijdens zijn studie ontmoette hij Kevin Max en Michael Tait. Met deze twee richtte hij in 1987 de rapgroep dc Talk op. Zij hadden veel succes met hun mix van pop, rock en rap. Hun grootste succes was het album Jesus Freak, dat 2 miljoen keer over de toonbank ging. Dit leverde hun dubbel platina op. In 2000 werd hun laatste album Supernatural uitgebracht en hoewel de groep formeel niet gestopt is, zijn de drie leden alleen nog bezig met hun soloactiviteiten.

Zijn eerste album genaamd “Momentum”uit 2001 bevat over het algemeen vrij stevige muziek. Een uitzondering daarop is het nummer “Irene”. Het nummer gaat over het opgroeien van Irene. Niet wetend wie dat is zijn er genoeg parallellen te trekken. Het lijkt alsof hij het heeft geschreven vanuit de ouderrol en zich daarom “zorgen” blijft maken over Irene. Overigens heel herkenbaar dat je als je eenmaal ouder bent je dit altijd ook zal blijven. Hij stelt haar gerust en wijst op God. Hij zal ook onzen gebeden verhoren in de nacht. Met die geruststelling mogen ook wij leven door te proberen ons leven in Zijn handen te legen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com