Hillsong United ‘lanceert’ nieuw album

Hillsong United ‘lanceert’ nieuw album

Waarschijnlijk zit het album Zion, je nog vers in je geheugen. Het is het meest succesvolle en snelst verkopende album tot nu toe. Maar… de opvolger staat al klaar om op 26 mei gelanceerd te worden. Dan brengt Hillsong United hun nieuwe album Empires uit.

Hillsong United - EmpiresWaarom ik het woordje ‘gelanceerd’ gebruikt heb in voorgaande tekst? Nou, dat zit zo. De cover van het nieuwe is gemaakt op 95000 meter hoogte, wat je goed kunt zien in het filmpje, onderaan dit bericht. De afgelopen weken heeft Hillsong besteed aan het geven van aanwijzingen  op Facebook en Instagram, om zo fans te laten raden wat de titel van het album zal zijn. 

“We dachten dat als er ooit een plek moet zijn, om ons nieuwe album bekend te maken, moet het ergens zijn we nog nooit geweest”, legt Joel Houston uit. “Deze wereld streeft wanhopig naar nieuwe hoogten en zoekt elke keer weer om nieuwe hoogten te bereiken. Het idee kwam dan ook om dit album zo hoog en ver mogelijk te laten debuteren. Uiteindelijk komt het weer op de aarde terecht. Het is net als bidden met God. Ook dan komen we uiteindelijk op onze knieën terecht”.

”Empires is het verhaal van twee werelden. We wilden nummers, waar je goed naar kunt luisteren. En dan ook nog tekst met het goede nieuws van Jezus en Zijn genade. Juist in de tijd van scheiding, spanning en botsingen van deze gebroken en kwetsbare wereld, zien we de werkelijkheid van Koninkrijk van God niet. Daarom willen we op deze manier de boodschap aan deze mensen doorgeven”.

Vorig jaar kreeg United 5 GMA Dove Awards, waaronder de felbegeerde ‘Artist of the Year’ en ‘Song of the Year’ van het nummer ‘Oceans’. Ze werden ook genomineerd voor hun eerste American Music Award. Dit is slechts een van alle prijzen en nominaties die ze dat jaar hebben gehad. Wat dit jaar nog uit gaat komen, is een film over de band. De titel van de film heet: Hillsong – Let Hope Rise. De verwachting is dat de film in april dit jaar uit zal komen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com