Kort Gospelnieuws: Autopech voor Switchfoot en feestjes voor Hawk Nelson, Tenth Avenue North en Love & The Outcome

Kort Gospelnieuws: Autopech voor Switchfoot en feestjes voor Hawk Nelson, Tenth Avenue North en Love & The Outcome

De lange werkweek gaat weer beginnen en zeg nou zelf: daar hebben we toch eigenlijk allemaal geen zin in? Tijd om je maandag wat op te vrolijken met wat luchtige berichtjes.

news_img_f_1438964052In de categorie babynieuws: zanger Mike Donehey van Tenth Avenue North  is vader geworden, opnieuw van een meisje. Deze is wat hariger dan de vorige. En de echtpaarband Love & The Outcome heeft ook een outcome van hun liefde: ze verwachten hun eerste kindje komende februari.

Vorige week was in Amerika het Creation Festival. Zeg maar Flevo, maar dan op zijn Amerikaans. Peter Furler was één van de vele artiesten die optrad en hij stal de show door ineens een akoestische set met oude bekende nummers van de Newsboys te spelen. Hits als Breakfast, He Reigns en I’m Not Ashamed kwamen allemaal voorbij. Hij speelde niet alleen want hij werd geholpen door gitarist Dave Ghazarian (voorheen bandmember van Audio Adrenaline en Superchick) en Jared Byers (van de band Bleach). Kortom: een stukje christelijke muziekgeschiedenis in 1 band.

Ook Lincoln Brewster was van de partij op Creation. Het was echter zo warm dat zijn drummer moest stoppen, terwijl er nog een aantal nummers gespeeld moesten worden. Gelukkig was daar nog een geluidstechnicus, die achter het drumstel sprong en geweldige uitvoering gaf.

Switchfoot had wat minder geluk. Onderweg naar Creation kregen ze autopech. Gelukkig haalden ze hun optreden wel op tijd… alleen hun apparatuur niet. Maar geen nood: onderweg kwamen ze een Guitar Center tegen en er waren nog genoeg andere bands waarvan ze wat spullen konden lenen.

CL0jvG-WgAA5FCmHet meenemen van spullen tijdens een tour is sowieso altijd een kunst. Vraag het maar aan bassist Bert Bos van Trinity. De band tourt deze maand door Amerika en Bert vroeg zich af hoe het beste zijn basgitaar kun meenemen. De oplossing was uiteindelijk… in delen. Hij schroefde zijn complete gitaar uit elkaar en nam de onderdelen zo mee naar Amerika.

Transportproblemen waren er ook bij Josh Wilson. Hij had 3000 exemplaren van zijn nieuwe album That Was Then This Is Now naar zijn huis laten vervoeren, maar de auto van de koerier was zo groot dat hij niet in de straat kon komen. Gelukkig kon er een andere afspraak gemaakt worden op een grotere locatie.

De perfecte plek om iemand ten huwelijk te vragen? Een concert van Gerald Troost natuurlijk. Tenminste dat dacht Edwin terwijl Gerald in Woudenberg kwam optreden afgelopen zaterdag. Hij vroeg zijn vriendin daar ten huwelijk. Ze zei ja!

news_img_f_1438873562Er was nog meer te vieren: gitaris Micah Kuiper van Hawk Nelson stapte vorige week in het huwelijksbootje. De band was natuurlijk present om getuige te zijn van het nieuwe koppel.

Sommige bands geven t-shirts of cd’s weg, maar Adam Young van Owl City geeft gesigneerde exemplaren van oude videogames weg. Elke vrijdag geeft hij spullen weg en vorige week vrijdag zat daar een gesigneerde kopie bij van het spel Wave Race 64 voor de Nintendo 64.

 

De kinderen van Skillet-frontzanger John Cooper gaan een zware maand tegemoet: John laat ze een maand achter omdat hij de nummers voor het nieuwe Skillet album af moet schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com