Lecrae en for King & Country grote kanshebbers bij Dove Awards

Lecrae en for King & Country grote kanshebbers bij Dove Awards

For King & CountryDe meeste nominaties van de Dove Awards zijn bekend! Rapper Lecrae maakt met 7 nominaties de meeste kans op een award, op de hielen gezeten door de broertjes Smallbone, die met hun band for King & Country 5 keer kans maken op een award. Crowder, Matt Maher en Chris Tomlin hebben elk 4 nominaties te pakken. De nominaties voor Song van het Jaar en Songwriter van het Jaar worden later bekend gemaakt.

 

Artiest van het jaar
lecraeDe nominaties die wel bekend zijn gemaakt zijn onder andere de Artiest van het Jaar. Daarin nemen for King & Country en Lecrae het op tegen Kari Jobe, Francesca Battistelli en MercyMe. In de categorie Contemporary Christian Artist of The Year nemen for King & Country en Lecrae het opnieuw tegen elkaar op, nu met Chris Tomlin, Hillsong United en opnieuw MercyMe als tegenstanders. Ook de artiesten van de Gospelsound cd van de maand februari en mei I Am They en Lauren Daigle zijn beide genomineerd voor Nieuwe Artiest van het Jaar en nemen het op tegen rapper NF, de band About A Mile en singersongwriter Danney Gokey.

Genre Songs van het jaar
Needtobreathe 2015Ondanks dat Lecrae en for King & Country in de meeste gevallen elkaars concurrenten zijn voor de Dove Awards, maken ze ook samen nog kans op een award. Het nummer Messengers waarbij de rapper de hulp inriep van de Smallbones, is genomineerd voor beste pop/rock song. Samen nemen ze het op tegen Switchfoot (Let It Out), Needtobreathe (Brother), Crowder (Lift Your Head Weary Sinner) en Capital Kings (Fireblazin). Lecrae is ook genomineerd voor beste rap/hiphopnummer. Met het nummer All I Need Is You bindt hij de strijd aan met KB (Sideways), NF (Mansion), Rapture Ruckus met Jonathan Thulin (Volcano) en Derek Minor (Who You Know). Bij de rocksongs gaat de strijd tussen Fireflight (Safety), Skillet (Good To Be Alive), RED (Darkest Part), VERIDIA (Furious Love) en We As Human (Dead Man). Bij de worshipsongs is Forever van Kari Jobe genomineerd en zij neemt het op tegen All Sons and Daughters (Great Are You Lord), Francesca Battistelli (Holy Spirit), Matt Maher (Because He Lives) en Phil Wickham (This Is Amazing Grace).

Albums
Lauren DaigleLecrae is met zijn nieuwe album Anomaly ook genomineerd voor rap/hiphop album van het jaar. Ook in deze categorie zijn zijn concurrenten Derek Minor, NF en KB en ook Trip Lee doet een gooi naar deze award. Het laatste album van for King & Country is genomineerd voor beste pop album en in die categorie nemen ze het op tegen Chris Tomlin, Crowder, Lauren Daigle, Matt Maher en Third Day. In de categorie pop/rock album van het jaar gaat de strijd tussen Colton Dixon, Needtobreathe, John Mark McGillan, Rapture Ruckus en Switchfoot. Bij de rock albums vliegen RED, Disciple, Anberlin, Thousand Foot Krutch en For Today elkaar in de haren.

 

 

 

Later worden de genomineerden in de laatste categorieën bekend gemaakt. Van 20 tot en met 27 augustus kun je dan stemmen op jouw favoriet en op dinsdag 13 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Bekijk de volledige lijst van genomineerden hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com