Matt Redman tovert Abbey Road om in kerkzaal

Matt Redman tovert Abbey Road om in kerkzaal

Matt Redman - Abbey RoadHet was altijd al een grote droom van Matt Redman en afgelopen voorjaar kwam de droom uit: een kerk/zangdienst te houden in de bekende Abbey Road Studio.

Redman, bekend van songs als 10000 reasons (Bless The Lord) en Blessed Be Your Name, verteld in een interview met CCM Magazine: “Ik had de gigantische orkestruimte gezien die ze in de Abbey Road Studio hebben en altijd al gedacht: het zou geweldig zijn om daar een kerkdienst te houden.” En dat is precies wat er gebeurde. Meer dan 350 andere aanbiddingsleiders, artiesten en vrienden verzamelden zich in Studio 1 van de legendarische studio, waarin onder andere The Beatles één van hun bekendste albums hebben opgenomen. “Voor een aantal leden van het team was het echt iets wat op hun bucketlist stond.”

“Mijn favoriete momenten zijn die momenten als het publiek het overneemt,” voegt de zanger toe. “Er is zoiets krachtigs om mensen samen als één koor te horen zingen, samen instemmend met iets ontzettend belangrijks.”

Toch is het zingen van mooie liederen niet het einddoel van Matt Redman. “In een van de liederen zingen we: “Laat mijn leven boven mijn liederen uitstijgen.” Dat is een belangrijk doel voor ons allemaal. We kunnen mooie liedjes naar Jezus zingen en dat kan ook een heel belangrijk en betekenisvol zijn op dat moment, maar het belangrijke is dat wat we zingen we ook toepassen in ons leven. Dat we een leven gaan leiden van aanbidding. Zoals Augustinus het zei: “Laat je leven geen bewijs zijn tegen je tong. Zing met je tong, zing ook met je hart, zing met je mond, zing met je gedrag.”

Het resultaat van deze unieke opname is binnenkort te horen op de nieuwe cd Unbroken Praise,  welke 16 juni uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com