Matthew West telt af naar release nieuw album

Matthew West telt af naar release nieuw album

Matthew West - Live ForeverFans van Matthew West kunnen nu al exclusief kennis maken met nieuwe muziek van de zanger. Hoewel zijn nieuwe album Live Forever pas 28 april verschijnt, zal de zanger vanaf nu elke week al een nieuw nummer van zijn album aanbieden als download. In januari kwam de eerste single Day One al uit, daar kwam deze week de titelsong Live Forever bij. Op 14 april komt daar het nummer World Changers bij en op 21 april, een week voor het album verschijnt, volgt Grace Wins.

Hoewel het nieuwe album net als de vorige twee albums gebaseerd is op verhalen van luisteraars, heeft West wel een andere insteek gekozen. Waar The Story Of Your Life uit 2010 en Into The Light uit 2012 vooral het aardse leven lieten zien, wilde de zanger nu vooral het leven laten weerspiegelen dat nog gaat komen.

“Het was dit keer belangrijk om te vertellen dat er vreugde is in dit leven,” vertelt West. “Met zoveel verslagenheid om ons heen, moeten mensen weten dat er overwinning is. Misschien is het mijn taak wel om uit al die wanhopige verhalen die ik krijg de hoop daaruit te halen en te zeggen ‘God is een God van hoop’.”

West erkend ook dat niemand een perfect verhaal heeft. “We kunnen de rest van ons leven doorbrengen in ons verleden of we kunnen vooruit kijken en erop vertrouwen dat God het beste deel van ons leven vanaf nu gaat schrijven. Ik heb altijd het verlangen gehad om de harten van mensen te raken door de nummers die ik schrijf. Maar de afgelopen zes jaar, sinds ik begon met het vertalen van verhalen van mensen naar liedjes, hebben me eigenlijk verspilt voor het ‘normale’. Het schrijven zit voor mij nu op zo’n diep niveau, omdat er niets betekenisvoller voor mij is dan nummers te schrijven gebaseerd op deze verhalen. Het heeft me bevrijd. Ik ben niet meer geïnteresseerd in hits. Zolang mensen verhalen naar me sturen, zal ik hun liedjes schrijven en daarmee wijs ik mensen naar het grote verhaal.”

Het nieuwe album van Matthew West Live Forever is vanaf 28 april verkrijgbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com