Nieuw album Michael W. Smith

Nieuw album Michael W. Smith

Afgelopen dinsdag 13 mei is Michael W. Smith zijn nieuwe album Souvereign uitgekomen; zijn eerste studio worship album sinds 2008 en zijn eerste release voor zijn nieuwe label partner Sparrow Records en Capitol Christian Music Group. Sovereign komt ook als een Deluxe Edition, welke een speciale DVD bevat van een concert dat opgenomen werd in Smith’s schuur in Franklin, Tennessee en bevat gast optredens van Kari Jobe en Leeland Mooring.

Bekend als een van de meest begaafde artiesten en aanbidding leiders van zijn generatie, verkocht Smith meer dan 3,5 miljoen exemplaren van zijn voorgaande worship projecten. Gedurende zijn carrière ontving Smith in de VS één dubbel platina, zeven platina en 16 gouden RIAA platen. Zonder te teren op eerder succes weet Smith keer op keer succes te behalen.  Ook nu weer opent hij bewust een nieuw creatief hoofdstuk met Sovereign,  een collectie levendige verticaal gerichte songs met een frisse blik op muzikale vernieuwing.

“Ik geniet nu meer dan ooit te voren van muziek maken,” verklaart Smith. “Ik heb veel plezier en ben enthousiast over dit album en nieuwe hoofdstuk.”

In de geest van dit nieuwe avontuur besloot Smith gebruik te maken van de talenten van verscheidene songwriters en producers waar hij voor Sovereign nog niet eerder mee samen werkte, waaronder Seth Moseley (Newsboys, Sanctus Real, Love & the Outcome) en Kyle Lee (Natalie Grant). Ook maakt Smith gebruik van de expertise van de producers Chris Stevens (TobyMac, Carrie Underwood, Mandisa) en de West-Coast songwriter/producer Jeremy Edwardson (Kari Jobe, Jesus Culture). Om de kloof te overbruggen tussen de generatie van aanbiddingsleiders heeft Smith ook de hulp ingeschakeld van Kari Jobe om op een track mee te zingen.

Hieronder het nummer Christ Be All Around Me samen met Leeland Mooring. Dat nummer was ook al te horen om het recente concert van leelandin Nederland en persoonlijk vind ik het een geweldig nummer.

Het album Sovereign van Michael W. Smith is nu te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com