Nieuw Newsboys album is uit, start van spannend voorjaar voor de band

Nieuw Newsboys album is uit, start van spannend voorjaar voor de band

Newsboys - Love RiotAfgelopen vrijdag kwam het langverwachte nieuwe album van de Newsboys uit. Love Riot is alweer het vijfde studio album met Michael Tait als frontzanger, sinds hij in 2009 het stokje overnam van Peter Furler. Met de release van Love Riot is de band gestart met een heel spannend voorjaar.

Net als twee jaar geleden schitteren de Newsboys namelijk opnieuw in een film. God’s Not Dead 2 gaat in april in Amerika in premiére en de verwachtingen zijn hoog gespannen. In deze film wordt een middelbare school lerares voor de rechter gedaagd, nadat ze in de klas vragen over Jezus heeft beantwoordt. Terwijl de eerste film gebaseerd was op de megahit God’s Not Dead van de Newsboys, heeft de band nu speciaal voor de film een nummer gemaakt. De single Guilty hebben we afgelopen maanden al vaker gedraaid bij Gospelsound en staat ook op het nieuwe album Love Riot.

Naast dit nummer bevat het album ook de titeltrack Love Riot, een oproep om de wereld te bereiken met liefde. Het nummer Hero is een krachtige worshipsong en het nummer Crazy is een nummer om gelovigen te inspireren om radicaal voor Jezus te leven.

Love Riot is het eerste Newsboys album wat uitkomt onder het label Fair Trade Record. Het album was geproduceerd door Mark Needham (Imagine Dragons, The Killers, Zach Hall (Five Knives), Seth Mosley (TobyMac, for King & Country) en Mike “X” O’Connor. Voor Needham was dit album een bijzondere ervaring, want het was voor het eerst dat hij werkte met een christelijke artiest. “Michael Tait en de Newsboys is het echte werk!” zegt Needham. “Samen waren we een perfect combinatie en het was zo leuk om met ze te werken. Ik ben dankbaar dat ik de kans kreeg om met dit genre te werken en met deze gasten samen te werken om een inspiratievol album te ontwikkelen.”

Voor meer dan 20 jaar wordt het geluid van christelijke muziek mede bepaald door de Newsboys. Hun energieke live optredens en de eindeloze lijst met megahits, waaronder We Believe, God’s Not Dead en Born Again maken de band één van de meest iconische artiesten van het genre. De band bestaat uit Michael Tait (leadzanger), Jody Davis (gitaar), Jeff Frankenstein (toetsen) en Duncan Philips (drums). De Newsboys hebben meer dan 8 miljoen albums verkocht, waarvan 8 de goudstatus hebben gereikt en 1 zelfs de platinum status. Daarnaast scoorde de band 33 nummer 1 hits, vier Grammy nominaties, twee American Music Award nominaties en verschillende Dove Awards.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com