Nieuwe cd De Oden van Salomo

Nieuwe cd De Oden van Salomo

Bijna niemand kent ze: de Oden van Salomo. Ook al is het de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard is gebleven (80-120 na Christus). Misschien zijn ze zo onbekend omdat ze pas in 1909 ontdekt werden. Of omdat ze zijn overgeleverd in het Syrisch, een vorm van het Aramees – de taal die Jezus en Zijn leerlingen spraken, maar tegenwoordig weinig aandacht krijgt. Want na de verwoesting van de Joodse tempel in Jeruzalem, in 70 na Christus, werd het Grieks de belangrijkste taal van het christendom. Daarmee ging de rijke geloofsbeleving van de Aramese christenen verloren voor de meeste mensen.

En dat is een groot gemis! De Aramese christenen zongen meeslepende feestliederen, over de Messias die hen opzoekt in hun uitzichtloze situatie en die hun de weg baant naar het paradijs. In bloemrijke taal en in krachtige beelden beschreven ze hun diepe liefde voor hun Redder.

Eind 2011 kwam saxofonist Sjoerd Visser in aanraking met deze Oden, die onlangs waren vertaald naar het Nederlands door Dr. Gie Vleugels (hoogleraar aan de faculteit Leuven). Sjoerd werd door Richard Hakvoort, waarvan het boekwerk kwam, het idee gegeven om de Oden van muziek te voorzien en zo ontstond een zeer inspirerende zoektocht!

Met een groep tekstdichters, van o.a. Psalmen voor Nu, ging Sjoerd aan de slag om de Oden op een zo fris mogelijke manier te vertalen naar hedendaags Nederlands en naar muziek die het hart van de Oden raakt. Oktober 2013 is dan ook de CD uitgekomen met daarop 10 Oden die op inspirerende wijze tot leven zijn gekomen.

In september komt het nieuwe album uit. En kaartjes zijn nu te koop voor het bijbehorende presentatieconcert. De nieuwe single kan je hieronder ook al beluisteren!

Kaartjes voor het presentatieconcert kan je hier reserveren
Bron: Oden van Salomo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com