Nieuwe cd Needtobreathe komt eraan

Nieuwe cd Needtobreathe komt eraan

Needtobreathe - Rivers To The WastelandNa lang wachten kondigde Needtobreathe de release van hun nieuwe cd Rivers To The Wasteland aan. Het nieuwe album, wat op 15 april moet verschijnen, is de opvolger van het succesvolle album The Reckoning uit 2011. Deze cd werd een groot succes en zorgde voor uitverkochte tours én optredens bij populaire talkshows als die van David Letterman en Jay Leno.

De bandleden waren na deze hectische periode dringend toe aan een break en wilden zich gaan bezinnen op de toekomst van de band. Na een tijdje waren ze het er over eens dat Needtobreathe terug moest naar hun wortels: “Hou het simpel, niet te veel instrumenten, niet te geproduceerd klinken, plezier maken en onszelf zijn.” Volgens leadzanger Bo Rineheart klinkt de band weer jong en fris, barsten ze van de energie. Ze hebben hun doel weer duidelijk voor ogen en geloven weer in wat ze doen.

Het album klinkt wat simpeler dan de fans misschien gewend zijn. Volgens Bo Rineheart is dat express gedaan. “We wilden onszelf uitdagen niet te vertrouwen op studiotrucjes en technologie. We wilden zien hoever we de nummers konden brengen met alleen ons. 90 procent van het album bestaat uit live opnames. Het is een eerlijk album, dit is hoe wij klinken.”

De eerste twee singles van het nieuwe album Rivers To The Wasteland zijn inmiddels al verschenen en kun je hier onder horen. De nummers zijn de christelijke single Difference Maker en de mainstream single The Heart. De andere 9 nummers verschijnen op 15 april. Het album is te bestellen via de website van de band.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com