Nieuwe tv serie over eerste christelijke gemeente aangekondigd

Nieuwe tv serie over eerste christelijke gemeente aangekondigd

The Bible
Een scene uit The Bilbe serie

De producenten van de populaire The Bible serie uit 2013 hebben een vervolgserie aangekondigd: A.D. De nieuwe twaalfdelige serie volgt het verhaal van de eerste christelijke gemeente in Jeruzalem, zoals het beschreven staat in de eerste 10 hoofdstukken in het bijbelboek Handelingen en wordt vanaf eerste paasdag uitgezonden op de Amerikaanse tv zender NBC.

De serie focust vooral op de impact die Jezus’ kruisiging en opstanding had op de discipelen, zijn moeder Maria en belangrijke politieke en religieuze leiders uit die tijd en vervolgens op de hele wereld. Terwijl de discipelen proberen om de boodschap van Jezus’ liefde te delen met iedereen en overal, moeten ze het hoofd bieden aan tegenstand die van elke kant uit lijkt te komen. De serie plaatst de bijbelverhalen uit Handelingen in historische context en probeert zo het leven van de eerste gemeente zo getrouw mogelijk te laten zien.

De acteurs uit de serie komen van over de hele wereld. Zo wordt Jezus gespeeld door de Argentijnse acteur Juan Pablo di Pace en Johannes door Babou Ceesay uit Gambia. Overige acteurs komen uit Zimbabwe, Jamaica, Schotland, Italië en Groot-Brittannië. De serie is vanaf 5 april te zien in Amerika. Of de EO, die The Bible afgelopen voorjaar uitzond de serie A.D. ook aankoopt is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com