Nieuwe videogame in ontwikkeling over Abraham

Nieuwe videogame in ontwikkeling over Abraham

Call Of AbrahamNaast veel films gebaseerd op de Bijbel wordt er op dit moment ook een videogame ontwikkeld gebaseerd op een bijbelverhaal. Phoenix Interactive Studios is bezig met een game gebaseerd op het bijbelverhaal van Abraham, getiteld: “The Bible Chronicles: The Call of Abraham”.

Het spel wordt een rolplaying game. Je speelt verschillende (fictieve) personages uit het gevolg van Abraham. De reis van Abraham voert door het hele Midden-Oosten, van Ur der Chaldeeën naar Kanaän en zelfs Egypte. Daarbij kom je diverse vijanden tegen die je moet verslaan, puzzels oplossen en vooral zorgen dat je niet zonder eten en drinken komt te zitten. Het spel volgt alle bekende en wat minder bekende avonturen van Abraham, dus scènes zoals het offer van Isaäk, de verwoesting van Sodom en Gomorra en Abraham’s strijd tegen de vier koningen van Siddim zijn allemaal onderdeel van het spel.

De makers van het spel vonden het tijd worden voor een computerspel gebaseerd op de Bijbelse verhalen. Maker Richard Gaeta zegt op de website van de game: “We spelen allemaal videogames en we zijn allemaal bewust van de moreel verwerpelijke boodschappen die veel van die games op ons afvuren. Met dit spel willen we entertainment combineren met een sterke boodschap.” Daarnaast laat het spel nieuwe mensen kennismaken met de oude bijbelverhalen.

Gaeta en zijn collega Richard Bertram wilden wel dat het spel bijbelgetrouw zou worden en daarom hebben ze hulp gevraagd aan verschillende pastors en predikanten. Als het spel aanslaat is het de bedoeling om ook andere verhalen om te zetten in een game.

Om het spel te maken is er veel geld nodig. Daarom is het team een kickstarter-campagne begonnen. Het team wil uiterlijk begin februari 100.000 dollar bij elkaar hebben om de game af te kunnen maken. Het is dan de bedoeling dat het spel in oktober op de markt verschijnt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder de eerste beelden van het spel en een interview met de makers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com