November: LEV – Morgen Dans Je Weer

November: LEV – Morgen Dans Je Weer

LEV - Morgen Dans Je WeerDeze maand is de cd ‘Morgen Dans Je Weer’ van de band LEV de cd van de maand. Dit is het derde album van de band en kwam afgelopen oktober uit. Op het album staan twaalf nieuwe, Nederlandstalige liederen die het leven met God bezingen op de mooie en de moeilijke momenten. De combinatie van liederen voor samenzang en luisterliedjes maken van dit album een veelzijdig geheel.

Lev (het Hebreeuwse woord voor ‘hart’) wil graag Nederlandse kerken dienen in het samen zingen. Dit doet de band door het schrijven van nieuwe liederen, maar ook door het leiden van de samenzang tijdens een dienst, conferentie of evenement.

De band LEV is ontstaan op de New Wine zomerconferenties. In de jongerentent leiden Freek van der Brugge, Jelmer van der Veer, Pieter Bakker, Liesbeth Koedoot en Richie Lohy daar vele jaren de aanbidding. Door de enthousiaste reacties ontstaat de wens om een volgende stap te nemen. Dit gebeurt als de band in 2009 onder de naam ‘Newsong’ meedoet aan de Xnoizz Band Battle. De talentenjacht levert de band een finaleplaats op en zorgt voor meer bekendheid. Een jaar later, in 2010, wordt de band omgedoopt tot LEV, dat het Hebreeuwse woord is voor ‘hart’. De band ziet zichzelf vooral als een aanbiddingsband, en combineert optredens dan ook vaak met gezamenlijke lofprijzing en aanbidding.

LEV heeft onder andere gespeeld op de Flevo Festival, New Wine conferenties en Opwekking. Ook hebben ze samengewerkt met o.a. de HGJB en Youth for Christ.

Afgelopen zondag 1 november, was LEV ook bij ons in de studio en hebben ze verschillende nummers gespeeld en een interview gegeven. Deze kan je hier teruglezen.

Lijk het je leuk om naar een concert te gaan? Aankomende 13 november spelen ze in Bergschenhoek.

Wij hebben al naar de cd geluisterd en ja, wij zijn fan! Aankomende maand ga je deze cd dan ook horen als cd van de maand, maar ik weet zeker dat je ze nog vaker gaat horen, ook als het geen november meer is.

Bron: http://bandlev.nl

Releasedatum: 1 oktober 2015

Tracklist:

 1. Mijn herder
 2. Mijn ziel vindt rust
 3. Wees welkom geest van God
 4. Morgenlicht
 5. Het leven in mij
 6. Al wat ik heb
 7. Tot het licht wordt
 8. Morgen dans je weer
 9. God van licht
 10. Onveranderlijk
 11. U alleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com