Ook Summer Flavor gaat niet door

Ook Summer Flavor gaat niet door

Summer Flavor LogoHet Summer Flavor gaat niet door. Dit festival was de beoogde opvolger van het Flavor Festival, wat eerder dit jaar al gecanceld werd door gebrek aan sponsors. De organisatie schrijft het volgende op hun Facebook:

SummerFlavor gaat niet door

Ondanks de inzet van vele vrijwilligers is het niet gelukt alles voor elkaar te krijgen wat nodig is voor dit evenement. We begrijpen en delen de zoveelste teleurstelling.

SummerFlavor is ontstaan uit een passie om jongeren het einde van de zomer een plek te bieden om samen te komen. Bij aanvang was reeds duidelijk dat het organiseren van een dergelijk evenement in korte tijd een uitdaging zou zijn. De originele looptijd van het project en de financiering daarvan via ‘Voor de Kunst’, was daarop afgestemd. Nadat het financiële doel van het project op ‘Voor de Kunst’ niet werd gehaald, is er besloten om toch te kijken naar de haalbaarheid in samenwerking met Stichting Hemelsbreed.

Ondanks alle goede intenties moeten we onder ogen zien dat de organisatie, door diverse omstandigheden, niet haalbaar is. Met alle betrokken partijen is er in korte tijd hard gewerkt vanuit passie en overtuiging om de eerder benoemde plek te creëren. Mede hierdoor is het extra spijtig om te moeten concluderen dat dit niet is gelukt.

Op dit moment vindt er overleg plaats om de verdere afhandeling van de donaties zo snel mogelijk correct af te handelen. Voor vragen kunnen worden gericht tot info@summerflavor.nl.

Voor nu kunnen we allemaal onze dank uitspreken aan iedereen die in de afgelopen tijd, zijn of haar passie, overtuiging en ondersteuning heeft laten blijken en spreken. Vanuit de passie om Zijn woord te laten klinken weten we zeker dat er nog vele andere intiatieven zullen worden gestart. Verder mogen we ons allemaal getroost voelen door dat we weten dat als er ergens een deur wordt gesloten er ergens anders een raam wordt geopend.

Stichting Flavor Seasons.

Krant De Gelderlander schrijft dat één van die redenen is dat de organisatie veel te laat een vergunning heeft aangevraagd. Deze was pas vorige week ingediend (5 weken voor aanvang van het festival), terwijl voor het aanvragen van zo’n vergunning 12 weken staat. Wel is volgens de krant afgesproken dat als het festival volgend jaar de vergunning op tijd aanvraagt, het festival mag doorgaan.

Summer Flavor was het derde initiatief om het Flevo Festival nieuw leven in te blazen. Eerder gingen Donkey Dollars en het Flavor Festival hen voor. Daarvan heeft alleen Flavor één jaar gedraaid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com