Op welke cd’s kun je nu eigenlijk stemmen deze maand?

Op welke cd’s kun je nu eigenlijk stemmen deze maand?

Maandag publiceerden we weer een nieuwe cd van de maand stemming. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je bij de meeste albumtitels geen idee hebt wat je kunt verwachten en waar je dus eigenlijk op stemt. Om je een beetje te helpen, vertellen we je vandaag hier wat meer over de albums. Heb je je stem nog niet uitgebracht, kun je dat onderaan de pagina nog doen!

amy-grantAmy Grant – In Motion: The Remixes
Amy Grant is geen onbekende in de christelijke muziekwereld. Al sinds eind jaren ’70 is ze één van de meest toonaangevende christelijke artiesten. Zo was ze de eerste christelijke artiest die haar album de platinastatus zag bereiken en toen CCM Magazine een lijst samenstelde van 100 beste christelijke albums ooit stond Grant’s Lead Me On op nummer 1. Nu heeft de 54-jarige zangeres zich aan een nieuw project gewaagd. Samen met een aantal DJ’s heeft ze een paar van haar legendarische hits in een nieuw dance jasje gestopt. En met succes: de eerste single, een dance remix van de hit Baby baby uit 1991, behaalde de nummer 1 positie in de Billboard Top 100 en het album behaalde in de eerste week na de release de top 5 van de Dance Album Charts. Als je voor deze cd kiest, kies je voor een (hernieuwde) kennismaking van het beste werk van een grote zangeres in een modern jasje.

Colton Dixon – AnchorColton-Dixon-Anchor-2014-1500x1500
Colton Dixon brak in seizoen 11 van American Idol door en stak zijn geloof daar niet onder stoelen of banken. Eind 2012 bracht de jonge zanger zijn eerste christelijke single uit, You Are, wat een gigantische hit werd. Ook het album A Messenger, welke in februari 2013 uitkwam, werd enthousiast ontvangen en won zelfs een DOVE Award voor beste Pop/Rock album. Nu, anderhalf jaar later, heeft de 23-jarige zanger zijn tweede album uitgebracht. Op dit album heeft Dixon alle nummers zelf geschreven, samen met o.a. Matthew West, tobyMac en Trevor McNevon van Thousand Foot Krutch. Volgens diverse reviewers heeft Colton Dixon een flinke groei doorgemaakt en is het nieuwe album een stuk diverser. Het album bevat lekkere popliedjes met meezingrefreintjes, maar ook sterke rockballads, waar Colton Dixon heel sterk in is.

lincoln-brewsterLincoln Brewster – Oxygen
Oxygen is het negende studio album van worshipleader Lincoln Brewster. Dit album is persoonlijker dan de vorige albums van de zanger. Een aantal nummers zijn geschreven terwijl Brewster’s vrouw vocht tegen een zeldzame vorm van kanker. Lincoln vertelt over die periode: “Als je focust op de zekerheden van God in het midden van de onzekerheden van het leven, haal je diep adem en ga je gewoon door totdat je hebt voltooid wat God van je vraagt. We halen feiten en de Waarheid continu door elkaar, maar de Waarheid verandert niet als de feiten veranderen. Mijn taak als worshipleader is om de Waarheid te spreken en te verkondigen, ook als ik dat zelf soms niet voel. Ook al kloppen de feiten niet met de Waarheid, de Waarheid is dat we bestaan om God groot te maken.” Oxygen belooft daarom een intiem worship album te worden, met ook veel sterke songs waar Lincoln Brewster zo bekend om staat. Hij heeft de gitaar nog vaker gepakt dan op zijn vorige albums.

002-5-320x320Thousand Foot Krutch – Oxygen:Inhale
De band Thousand Foot Krutch bestaat al sinds 1997 en heeft inmiddels al 7 albums op hun naam staan. De band staat bekend om hun creatieve rockmuziekstijlen, waarmee de band telkens weer opnieuw experimenteerd. Met hun nieuwe album Oxygen:Inhale haalt rockband Thousand Foot Krutch opnieuw hoge ogen. Reviewers in Amerika zijn razend enthousiast. Newreleasetuesday zegt bijvoorbeeld: “Het album kent geen vulnummers. Elk nummer is een uniek muziek moment.” Ook op i-Tunes heeft het album van 200 gebruikers al 5 sterren gekregen. Al met al een nieuw geweldig album van een goeie rockband.

[socialpoll id=”2219099″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com