Op welke cd’s kun je stemmen deze maand?

Op welke cd’s kun je stemmen deze maand?

Dinsdagavond is de cd van de maand verkiezing weer online gezet. Maar niet alle cd’s of artiesten ken je misschien en daarom zetten we vandaag de verschillende opties even voor je op een rijtje. Op alfabetische volgorde.

chris-tomlinChris Tomlin – Love Ran Red

Het is lastig om een tijd voor te stellen voordat Chris Tomlin nummers gezongen werden in kerken en op praise avonden. Inmiddels horen songs als “How Great Is Our God” tot het standaard reportaire van veel praisebands. Ook van zijn vorige cd hebben een aantal nummers hun weg gevonden naar een Nederlandse vertaling. Om deze redenen kijken veel mensen altijd uit naar een nieuw album van deze man. Love Ran Red  is het achtste studio album van Chris Tomlin en als je de vorige albums of nummers kent van hem, weet je precies wat je kunt verwachten: een lading nieuwe moderne worship songs die ongetwijfeld ook de komende jaren hun weg vinden naar de kerk.
Eerste singles: Waterfall en Jesus Loves Me
Damascus - Zuivere Koffie

Damascus – Zuivere koffie

Drie jaar na het succesvolle debuut ‘Tot Hier En Niet Verder’ komt op 1 november a.s. het langverwachte tweede album van hiphopformatie Damascus uit: ‘Zuivere Koffie’. De rappers wonnen met hun debuutalbum een Zilveren Duif voor beste nieuwkomer en nu zijn ze terug. Niet eerder verwoordden Nederlandse gospelartiesten zich zo transparant en taboedoorbrekend als de rappers van Damascus. Waar veel anderen de geestelijke schijn ophouden gunnen zij je een kijkje in hun diepste gedachten, plaatsen ze een kritische noot en maken ze op verfrissende wijze kenbaar wat hen gelukkig maakt. Het album onderscheidt zich met veel gastbijdrages van andere rappers, zoals MC Prophet, maar ook artiesten als Ralph van Manen en Fabian Willems. Daardoor is het een gevarieerd en toegankelijk album geworden, ook voor mensen die niet zo gek zijn op hiphop.
Eerste singles: Nieuwe Standaard en Draag Me

Planetshakers - This Is Our TimePlanetshakers – This Is Our Time

Afgelopen maand gaf de Australische band een uitverkocht concert in Den Haag, en een paar weken later kwam hun nieuwste album This Is Our Time uit. De Planetshakers maken uptempo worshipmuziek met een flinke dosis energie. De cd bevat veel lekkere uptempo dansnummers, maar ook wat intiemere nummers. Voor fans van de Planetshakers en mensen die nog willen nagenieten van het concert van vorige maand is dit zeker een welkome aanvulling op de cd keuzes van deze maand.

Sanctus Real - The DreamSanctus Real – The Dream

The Dream is het zevende studio album van de band die hun grootste hit in 2010 had met Lead Me. Twee albums later is Sanctus Real weer terug. Santus Real-gitarist Chris Rohman vertelt: “De opnames van dit album hebben we met z’n allen aangepakt. Het voelde net zo spannend als het eerste album dat we meer dan tien jaar geleden gemaakt hebben. We werkten toen we de nummers schreven rond een centraal thema en toen we eenmaal besloten hadden welke nummers op het album zouden komen, werkten we nog harder om er voor te zorgen dat de songs de muzikaliteit en de diepte uitdragen die we voor ogen hadden.” Op het album verwoordt de band dat de ultieme droom moet zijn om Jezus na te volgen.
Eerste single: Lay It Down

[socialpoll id=”2229114″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com