Owl City’s Adam Young: Stiekem hele grote fan van countrymuziek

Owl City’s Adam Young: Stiekem hele grote fan van countrymuziek

Owl CityDe muzieksmaak van Adam Young, beter bekend als Owl City, is heel divers, maar het meest houdt de zanger van country muziek. Dat biecht de artiest op in een interview met CCM Magazine.

Young vertelt: “Country muziek is erg populair in de regio waar ik ben opgegroeid dus het is een natuurlijke invloed voor me. Dus vanwege die invloed schreef ik een nummer dat een country-pop gevoel had.”

Dat nummer werd Back Home en countryartiest Jake Owen deed eraan mee. Adam is al een aantal jaar een gigantische fan van zijn muziek. De zanger trok de stoute schoenen aan en besloot zijn idool te benaderen om mee te werken. “Ik stuurde hem de demo van het nummer, introduceerde mezelf en zei dat ik het geweldig zou vinden om met hem te werken als hij de demo ook goed vond klinken. Ik was verrast toen hij terug schreef en vertelde dat hij bekend was met mijn werk en dat hij graag samen wilde werken. Dus het was voor mij echt heel surrealistisch om samen te werken met iemand waar ik tegen op kijk als artiest zijnde. Om die reden is Back Home mijn favoriete nummer van het album.”

Toch houdt Adam Young niet alleen van country muziek. “Ik heb het liefst alles door elkaar. Bijvoorbeeld eerst even een countrynummer, dan hiphop of punk rock. En omdat mijn smaak als muziekfan erg van elkaar verschilt, zo verschillen ook mijn creatieve inspiraties die mijn beslissingen als artiest beïnvloeden. Dat wilde ik in het nieuwe album wat meer omarmen. Ik voel dat het daardoor een gevarieerd album is geworden en dat sommige nummers zich zelfs in onbekende wateren begeven. Ik voel nog steeds dat elke nummer op Mobile Orchestra daar thuishoort.”

Het album Mobile Orchestra van Owl City is deze hele maand cd van de maand bij Gospelsound.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com