Planetshakers

Planetshakers

Afgelopen weken hebben we al aandacht besteed aan de Planetshakers. We maakte bekend dat ze een cd uit ging brengen en draaide een verzoeknummer van deze band. Maar wie zijn ze en waar komen ze vandaan?

Planetshakers City Church (voorheen Melbourne City Church ) is een Pinkster-Christelijke kerk, aangesloten bij Australische christelijke kerken , de Assemblies of God in Australië. De kerk begon toen de Planetshakers band en bediening verhuisde naar Melbourne in 2004. De kerk word in stand gehouden door Russell en Sam Evans en heeft opkomst meer dan 9500 mensen elke dienst. Momenteel is de kerk heeft 10 diensten over hun 4 campussen. Er is ook een Geelong Campus en een Noord-Oost campus (voorheen Yarra Plenty Kerk), Stadscampus en een andere in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het jeugdwerk is zo succesvol dat de katholieke en anglicaanse kerken op zoek zijn naar goedkeuring van Planetshakers om dezelfde methoden te gaan gebruiken.

planetshakersDe kerk heeft ook de dienst voor kinderen genaamd ‘PlanetKids’, die gelijktijdig wordt gehouden met de belangrijkste kerkdienst. Planetkids heeft ook een jaarlijke conferentie voor kinderen op hetzelfde moment als Planetshakers conferentie. Planetshakers heeft ook een kinderclub ministerie die gericht zijn op het bereiken van kinderen en hun op te leiden als  leiders, namelijk de ‘Planetshakers Kids Curriculum’.

De Planetshakers band is het centrale deel van hun evenementen. De in 2003 Australian Idol geworden  winnaar Guy Sebastian was ook een deel van de Planetshakers band voor meerdere jaren, waarbij hij zowel lead als backup vocalen op de 2002 en 2003 albums en conferenties uitbracht. Sommige nummers zijn geschreven door de huidige bandleden voor de jeugd van nu zoals ‘Phenomena’ en ‘God of Miracles’ (van Youth Alive Western Australia). Sinds begin 2000 nemen ze ook al live studio opnames op. Deze week kwam alweer het 26e album van hun uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com