Pop, alternatieve worship, popachtige hiphoprock of snoeiharde rock: wat moet de nieuwe cd van de maand worden?

Pop, alternatieve worship, popachtige hiphoprock of snoeiharde rock: wat moet de nieuwe cd van de maand worden?

CD van de maand maart 2015Het is weer die periode van de maand waarin wij ons bij Gospelsound maar 1 ding afvragen: wat moet de komende maand de nieuwe cd van de maand worden? Dit keer opnieuw vier totaal verschillende cd’s, die allemaal erg goed zijn in hun eigen genre. Maar 1 cd kan winnen! Benieuwd naar onze keuzes deze maand? Lees ze dan snel hieronder door en breng onderaan dit bericht je stem uit! Luister zondag tussen 12 en 2 naar Gospelsound voor de verrassende uitslag!

 

brandon-heathBrandon Heath – No Turning Back
Als je al eerdere albums van Brandon Heath hebt gehoord, weet je precies wat je van dit album kunt verwachten: vrolijke popliedjes waar Jezus in centraal staat, maar waar Brandon Heath toch ook wel hele persoonlijke dingen in weet te leggen. Thematisch gezien staat op dit album de geloofsreis van de zanger centraal, waarin Heath zijn nieuwsgierigheid deelt naar wie Jezus is, maar ook zijn twijfels en vreugde. Muzikaal gezien misschien niet het meest verrassende album waar je deze maand uit kunt kiezen, maar wel met scherpe en diepe teksten waar je over na blijft denken.

 

 

 

brotherThe Brilliance – Brother
The Brilliance is nog een vrij onbekende band, maar is wel druk bezig Amerika (en Nederland) te veroveren. Het is een duo bestaande uit David Gungor (ja inderdaad, de broer van Michael Gungor van de band Gungor) en John Arndt. Het duo maakt al vijf jaar liturgische muziek maar dit is het eerste officiele album van de band. Het is een niet standaard worshipalbum, maar creëert een intieme atmosfeer, waarin pittige teksten als “When I see my enemy’s face, I see my brother” en “Why do we choose who’s in and who to cast out” perfect passen. Een mooi, rustig en intiem album wat zelfs een beetje meditatief kan overkomen.

 

 

MK570Mat Kearney – JUST KIDS
Mat Kearney heeft zijn zesde studioalbum uitgebracht. Door de jaren heen is Mat minder gaan rappen, maar dit nieuwe album is niet zo poppy als zijn vorige album Young Love. In plaats daarvan heeft het nieuwe album juist meer electrische invloeden. Juist daardoor worden verschillende nummers naar een hoger plan getild. Bijvoorbeeld: het nummer Billion kon een gewone romantische popnummer zijn, maar door de productionele aanpak klinkt het toch heel verfrissend en verrassend. De nummers gaan over succesvolle en onsuccesvolle relaties, over de kindertijd van Mat Kearney, maar ook over hoe hij begon met optreden. Een lekker origineel popalbum.

 

 

1422473699029RED – Of Beauty And Rage
Het is alweer een tijdje geleden dat we in de cd van de maand een hard rock album hadden, maar deze maand is het weer raak: de nieuwe cd van RED. Het vorige album van deze band stond vol met elektrische invloeden, maar dit nieuwe album gaat “back to the basics”: gillende gitaren en ruige basslijntjes. Het is het heftigste werk dat deze band tot nu toe heeft gemaakt, dus absoluut niet voor zwakke zieltjes.

Welke cd wil je deze maand horen? Breng snel je stem uit en luister zondag tussen 12 en 2 uur naar Gospelsound voor de uitslag!

[socialpoll id=”2254839″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com