De Rechtstaat pleit voor echtheid op debuutalbum ‘Zorg Dat Je Rechtstaat’

De Rechtstaat pleit voor echtheid op debuutalbum ‘Zorg Dat Je Rechtstaat’

 

Op vrijdag 1 december heeft De Rechtstaat haar debuutalbum ‘Zorg Dat Je Rechtstaat’ uitgebracht op YouTube. Met het album wil het rapduo, bestaande uit rapper Michaël Gabriël (24) en zanger Chesron Sminia (23), christenen aan het denken zetten: “We pleiten voor meer echtheid binnen de kerk. Dat wij, als christenen, durven te laten zien dat wij ook gewoon mensen zijn. Uiteindelijk draait het allemaal om genade”.

Het energieke rap-album bestaat uit zeventien nummers, waaronder de singles ‘Ik Schaam Me Niet’, ‘Goudkoorts’ en ‘Wasmachine’. Rapbeats worden afgewisseld met vrolijke popsongs, waarmee het duo jongeren op een eigentijdse wijze wil bereiken. “Het toffe aan rapmuziek is dat je er veel in kwijt kunt”, zegt Chesron.

Op het album horen luisteraars kerkkritische teksten, overgoten met een gezonde dosis humor. De Rechtstaat schuwt het niet om de vinger op de zere plek te leggen. “Maar dat gebeurt altijd in een context van waardering en respect”, aldus Michaël. Zo roept het duo christenen op om zichzelf te zijn, in het nummer ‘Botoxchristen’: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de meest perfecte christen van het land?”

Met hun nieuwe muziek doet De Rechtstaat de komende maanden een uitgebreide tour door Nederland. Vanaf vandaag is het album te beluisteren via YouTube, Spotify en fysiek verkrijgbaar in alle christelijke boekwinkels.

Spotifylink: https://tinyurl.com/rszdjrs
YouTubelink: https://tinyurl.com/zdjrsalbum

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com