Review: Beam Festival

Review: Beam Festival

1048234_762594773813240_8768203980712182935_o
Wie: Beam Festival
Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 8 november 2014

AFgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. We hebben het erin onze uitzendingen veel over gehad en ik keek er dan ook naar uit. Beam Festival. Het vond plaats in de Melkweg in Amsterdam en er stonden vele artiesten op het programma. Doordat er meerdere artiesten tegelijk speelden, ben ik niet overal geweest en moest ik keuzes maken. Maar dit maakten niet uit, want het was een topdag. Hieronder de review van hoe ik Beam Festival vond.

Als eerste heb ik mee gedaan met de radio workshop, waarbij er twee Beam radio dj’s waren en de hoofdredacteur van Beam Radio. Hierin werden er verschillende tips gegeven voor radio maken en werd er geoefend hoe je het beste dingen kon vertellen. Dus dit ga ik zeker in de praktijk brengen. Ook mochten we nog op live op de radio vertellen hoe de workshop geweest was en wat we geleerd hadden.

Tijdens deze workshop trad ook de Rechtstaat op, en ik kon nog net een stukje meenemen van hen. En ze waren goed! We draaien ze niet vaak bij Gospelsound, maar ze namen leuk het publiek mee en maakten er echt een feestje van.
Na de rechtstaat zijn we naar de Beam Bingo geweest. Wat super tof gedaan was en waar het leuk bingo spelen was. Hierna moesten we snel haasten om mee te doen met de Beam Muziekquiz, waarin je nummers moest raden en hiermee prijzen kon winnen.
Na de muziekquiz zijn we naar Worship in de Round geweest met Leeland, Ben Cantelon en Amanda. Hierin zongen ze akoustisch hun favoriete worshipnummers en legden ze uit wat waarom dit hun favoriete nummer was en wat het voor hun betekende. Na worship in de round speelde Draw The Parade. Dit is een bandje die heel vrolijk is en echt rondhuppelt en spring op het podium. Doordat er ook een saxofonist en trompetist meespeelt, maakt dit het een leuk bandje en dit geeft een leuk geluid. Heel de zaal deed ook mee en bouwde er een goed feestje van.

Als laatste was dan de afsluiting van The Afters. Dit was echt tof. The Afters hebben familie in Nederland wonen en ze zongen dan ook verschillende nederlandse sinterklaas liedjes en lieten hun Nederlandse woorden horen die ze konden. Ook ging de zanger nog het publiek in, wat heel tof was. The Afters teleurstelden dan ook zeker niet en waren een goede afsluiting.

Dit is een korte samenvatting van mijn Beam Festival. Het was heel tof en zeker voor herhaling vatbaar, de dag was ook zo omgevlogen. De locatie was ook goed, doordat je verschillende zalen had en deze makkelijk kon vinden. Alleen waren er twee kleine minpuntjes. Eentje was dat het heel druk was, waardoor het moeilijk was om snel even onder een artiest naar een andere artiest te lopen en daarmee komen we gelijk bij het volgende puntje. Vele dingen waren tegelijk, waardoor je een keuze moet maken. En natuurlijk is dit logisch, anders is het niet te doen, maar het is wel jammer, want ik had zeker ook Leeland, Ben Cantelon, Philippa Hanna en nog meer willen zien wat nu niet kon. Maar dit wisten we van te voren en dit heeft ook zeker niet er voor gezorgd dat het een mindere dag was. Het was echt een top dag en de tijd vloog om. Het was allemaal goed georganiseerd en het verliep allemaal op rolletjes. Dus het was top en het mag volgend jaar zeker terugkomen en dan ben ik ook weer van de partij!

Voor meer foto’s en filmpjes van de optredens van de artiesten, kijk op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com