Review: Hillsong United

Review: Hillsong United

Martine 160914 040

 

 

Wie: Hillsong United – Zion Tour
Waar: König-Pilsener-ARENA, Oberhausen (Duitsland)
Datum: 13 september 2014

Nog voordat het concert begon, zat de sfeer er al goed in. Ook al was vond het concert plaats in Oberhausen, Duitsland, er waren nog genoeg Nederlanders te zien, te horen en te herkennen, wat de avond voor ons doen een Nederlands tintje gaf. Het podium zag er ook mooi uit. Er was de omtrek van een berg te zien en daartussen werden dan video effecten getoond. Het podium was een soort vierkant, alleen was deze dan gedraaid, zodat er één punt inMartine 160914 038 het midden was. Hierdoor konden aan beide kant de mensen staan en kon iedereen het goed zien.

Aan het begin werd de toon gelijk gezet met het nummers zoals ‘Get Up and Dance’. Hierdoor kwam de sfeer er goed in en beloofde het een mooie avond te worden. Dit werd dan ook zeker waargemaakt. Er kwamen veel nummers langs van het album wat in 2013 uitkwam, Zion. Maar ook algemeen bekende nummers zoals ‘Hosanna’ en’ Mighty to Save’. Op het moment dat Hosanna werd ingezet, nam het publiek het over en werd het hele nummer bijna acapella door het publiek gezongen. Dit was wel een moment waarbij je kippenvel kreeg.

Martine 160914 103Nummers zoals Relentless, Oceans en Amazing Grace kwamen ook langs. Al deze nummers zorgden voor een mooie avond vol met worship en aanbidding. Er werd op gegeven moment ook een gebed gehouden, door middel van een Duitse tolk, met de oproep om voor Jezus te kiezen. Dit werd goed ontvangen door het publiek. Tijdens ‘Mighty To Save’ werd er gevraagd of iedereen zijn lampje van zijn telefoon aan wilde doen en dit werd dan ook massaal gedaan. Binnen een minuut baadde de hele zaal in het licht en dit was alleen afkomstig van de lampjes van iedereen zijn telefoon. Dit zorgde voor een mooie sfeer. Tussen nummers door verschenen er ook verschillende Bijbelteksten, waardoor de nummers beter begrepen konden worden en waardoor de nummers in een ander licht werden gezien.

Toen het concert was afgelopen en Hillsong van het podium af was, zette het publiek acapella nog een nummer in, waarna Hillsong terugkwam en nog een paar toegiften zong. Waaronder de nummers ‘Get Up and Dance’ en ‘Relentless’. Hierbij werd gevraagd om te doen zoals het nummer zegt en ‘Get Up and Dance’. Dit werd door iedereen dan ook gedaan en zorgde ervoor dat je met een vrolijk en goed gevoel de zaal verliet.Martine 160914 087

Het is een toffe avond geweest en ook zeker aan te raden om als je ooit een keer de kans krijgt om naar Hillsong United te gaan, dit dan ook zeker te doen. Vele nummers komen langs en ze brengen er goed de sfeer erin. Dit afgewisseld door wat rustigere nummers en Bijbelteksten die langs komen, maakt het tot een mooi geheel. Het was vooraf de bedoeling om God te prijzen en te aanbidden met z’n allen en dit is dan ook zeker gelukt. Het publiek was zeker ook een goede aanvulling, zoals goed bleek bij de nummers ‘Hosanna’ en ‘Mighty to Save’, waar Hillsong haast niks hoefden te zingen en het publiek het over nam. Het is een geslaagde avond geweest en ze mogen van mij zeker vaker in de buurt langskomen.

Martine 160914 081

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com