Review: Leeland

Review: Leeland

foto 5 (3)Wie: Leeland
Locatie: Rafaël Evangelisch Centrum, Amersfoort
Datum: 18 februari 2014

Op 18 februari kwam Leeland voor de tweede keer in korte tijd terug naar Nederland. In november waren ze al te zien in Rotterdam en dan nu in Amersfoort. Hier zouden ze dan gelijk nieuwe muziek ten gehore laten brengen werd gezegd en dit was ook waar.

foto 2 (7)Toen het om 20.00 uur begon, zat de sfeer er gelijk al goed in. Er werd energiek aan het concert begonnen met bekende nummers van hun voorgaande cd’s.  Aan alles kon je zien dat niet alleen het publiek, maar Leeland zelf ook,het goed naar hun zin hadden.

Een paar nummers die ze speelden waren van hun pas opgenomen EP die nog uit moet komen, één daarvan was We Are Returning To You. Ook speelden ze een mooie versie van Your Love Never Fails van Jesus Culture. Aan de nummers te horen, hoeven we niet in de war te zitten voor de nieuwe plaat van Leeland en zal deze vast mooi worden.20140218_214048

Voor de pauze sprak Leeland Mooring nog inspirerend over Handelingen 8:14 en riep hierbij iedereen op om tot Jezus te komen, voor het eerst of opnieuw. Men kon daarbij naar voren komen om samen met zogenaamde P-mensen (Pray-mensen) te kunnen bidden. Dit viel samen met de pauze, zodat er genoeg gelegenheid was voor de mensen en dit sloeg ook goed aan.

foto 4 (4)
Na de pauze gingen ze verder met waar ze voor de pauze mee geëindigd waren. Ze zongen nog nummers zoals Tears of the Saints, Pages, Yes, You have en The Great Awakening. Ook werd er nog het nieuwe nummer Christ Be All Around Me’gespeeld. Deze heeft de mooie tekst: Above and below me, behind and before me. In ever eye that sees, Christ be all around me.

Al met al was het een mooi concert, waarbij de altijd goede sfeer die Leeland met zich meebrengt, goed werd over gebracht op het publiek. De tijd was dan ook omgevlogen en iedereen vond het ook jammer dat het afgelopen was en er werd nog tevergeefs gewacht op een toegift. Ik vond het een mooi en tof concert waarbij het echt ging om God groot te maken en dit is dan ook goed gelukt. Ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe EP nu ik al een voorproefje heb mogen proeven.

20140218_213534

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com