Soul Moment: Linda Wagenmakers

Soul Moment: Linda Wagenmakers

In het soul moment de andere kant van deze keer: Linda Wagenmakers,

Linda Wagenmakers is geboren op 30 november 1975 in Arnhem en zij is een Nederlands (musical)actrice en zangeres.

Wagenmakers groeide op in Zevenaar, in een gezin behorend tot de pinkstergemeenten. Op haar achtste begon ze met zingen, met name in musicals. Vanaf haar veertiende jaar kreeg ze ook zangles. Tijdens haar eerste studiejaar rechten aan de Universiteit Utrecht deed ze auditie voor de Miss Saigon-school van Joop van den Ende, en verwierf ze haar eerste bekendheid met haar rol van Kim in de musical Miss Saigon. Na haar ruime winst tijdens de nationale finale mocht Wagenmakers Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2000, waar ze met het nummer No Goodbyes en haar act met de door Jan Aarntzen ontworpen zwart-witte podiumvullende jurk dertiende werd. No Goodbyes werd een top 10-hit.

Verder deed zij twee seizoenen een gospeltheatertour met Dewi And The Spirit Of Joy met vijf solisten en een zestig man sterk black gospelkoor, en had ze een actief aandeel in de show van het tweede seizoen van deze gospelshow, genaamd The New (Gospel).

Wagenmakers bundelde haar krachten met die van Michelle David om het benefietgospelconcert Wake up!! It’s God’s time!!! te produceren. Sinds april 2005 heeft zij samen met David haar eigen black gospelgroep SALT die zich specialiseert in moderne black gospel. SALT trad op 14 juli 2014 op in de Westerkerk bij de trouwceremonie van Eva Simons en Sidney Samson.

Een groot deel van 2004 en 2005 toerde Wagenmakers met verschillende Nederlandse (gospel)koren waaronder het Inspirational Community Gospel Choir en het YMCA Gospel Choir. In april 2006 werkte ze aan haar eerste soloalbum, Full Circle, dat internationaal uitgebracht zou worden en waar zij het nummer True voor schreef. Ook was (en is) ze bezig een theaterstuk te schrijven. Verder was ze van de partij op de EO-Jongerendag van 2006 in de Arnhemse GelreDome, waar ze zowel optrad bij de opening als later in het programma van dit christelijke jongerengebeuren.

Wagenmakers maakt met regelmaat gospelmuziek. Het nummer van vandaag “Heer U bent welkom”, opwekking nummer 573, is daar een schoolvoorbeeld van. Juist op deze 3de adventszondag zijn wij daarvan doordrongen. Wij verwachten de geboorte van Christus die bij ons komt wonen. Die willen we allemaal welkom heten.

Luistert u naar Linda Wagenmakers met “Heer U bent welkom”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com