Soulmoment 101: Sabrina Starke

Soulmoment 101: Sabrina Starke

In oktober 2008 verscheen haar solo-debuutalbum, getiteld “Yellow Brick Road”. De eerste single van dit album, met de titel “Do For Love”, was op dat moment al enige tijd te zien en te horen op YouTube. Na de release van het album volgen optredens bij onder andere GIEL en Raymann is Laat. Vooral het optreden bij De Wereld Draait Door maakte indruk. Eind oktober 2008 tekende ze een meerjarig contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. In december 2011 tekende Starke een platencontract bij het Nederlandse muzieklabel 8ball Music.

Sabrina Starke, geboren op 9 augustus 1979 in Parimaribo in Suriname is een Nederlandse singer-en songwriter. Sabrina Starke kwam naar Nederland toen ze zes maanden oud was. Ze begon als zangeres in een reggaeband en koos in 2005 voor een solocarrière. In 2006 won ze de Talent Night, waarna ze in het Apollo Theater in New York stond. In datzelfde jaar werd ze tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Begin 2007 was zij één van de zangeressen op de cd “The Mighty 8” van het Nationaal Popinstituut. Op 8 december 2007 won Sabrina de VSBfonds Music Matters Award. Met het prijzenpakket bracht zij haar debuutalbum uit. Tevens was ze een jaar lang Muziekambassadeur van Rotterdam.In het soul moment de andere kant van deze keer Sabrina Starke

In het najaar van 2010 kwam er een nieuw album uit. De titel van haar tweede album is “Bags and Suitcases.” Van dit album is het nummer “Sunny Days” de eerste single.  Op het label 8ball Music bracht Starke in de zomer van 2012 haar derde album “Outside the Box” uit. Het album werd op 7 juni 2012 gepresenteerd in Hotel Arena in Amsterdam, samen met haar eerste single “This Time Around”. In januari 2013 werd het genomineerd voor een Edison.
In de lente van 2013 verscheen Starke’s vierde album “Lean on me – The songs of Bill Withers” op het label 8ball Music. Het album ontving in oktober van dat jaar een Radio 6 Soul & Jazz Award voor beste album.

Haar muziek ligt makkelijk in het gehoor en is zeer gevarieerd. Het lied “Do for Love” is een oproep om alles uit liefde te doen. De tekst veronderstelt dat het woord  LOVE een vredesmaker  over dit universum is. En in zekere zin is dat ook waar. Maar de wereld wordt er niet beter van. Het is dweilen met de kraan open. Vanuit de Bijbel leren we een andere liefde kennen namelijk de eenzijdige liefde van God voor de mens. Hij die in genade door Jezus Christus naar ons toekwam. Dat is een liefde die de wereld niet kende en die de wereld anders maakt. Het is een redende liefde die toekomst en perspectief bied voor allen die hun heil in Christus zoeken.

Luisterd u naar Sabrina Starke, met “Do for Love”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com