Soulmoment 113 – James Morrison

Soulmoment 113 – James Morrison

In het soul moment de andere kant van deze keer: James Morrison,

James Morrison, geboren op 13 augustus 1984 als James Morrison in Warwickshire Engeland. Hij is een zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single “You Give Me Something.” Zijn debuutalbum “Undiscovered” was tevens een groot succes.

Op 13-jarige leeftijd begon Morrison gitaar te spelen nadat zijn oom hem had laten zien hoe je een bluesriff speelt. Nadat hij jaren nummers van andere artiesten speelde, begon Morrison uiteindelijk zelf liedjes te schrijven. In 2005 tekende hij een platencontract bij Polydor en trad hij als support-act op tijdens een tour van zangeres Corinne Bailey Rae. “You Give Me Something” werd als eerste single uitgebracht op 16 juli 2006 in Engeland en behaalde de vijfde plaats in de hitlijsten.
Morrisons debuutalbum Undiscovered verscheen op 31 juli 2006 en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de eerste plaats van de Britse albumhitlijsten. In diezelfde periode verscheen Morrisons tweede single “Wonderful World”. Zowel in Engeland als in Nederland bereikte het nummer de achtste plaats in de charts. 8 februari gaf Morrison voor de tweede maal een optreden in Nederland, in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De derde single van het album werd “The Pieces Don’t Fit Anymore”. Zowel dit nummer als de vierde single “Undiscovered” werden geen grote hits in zowel Engeland en Nederland.

Morrisons tweede studioalbum met de naam “Songs for You, Truths for Me” is uitgebracht op 29 september 2008. De eerste single, “You Make It Real”, verscheen op 22 september 2008. Als tweede single verschijnt “Broken Strings”, een duet met Nelly Furtado.

In 2010 maakte Morrison bekend dat hij aan het werken was aan zijn derde studioalbum. In juni 2010 interview vertelde hij dat hij te veel ballads had gezongen. Hij wilde iets dieper gaan met z’n teksten. Hij vond dat hij nog niet genoeg zelfvertrouwen had, om het helemaal alleen te schrijven, maar dat het wel zijn doel is. Hij bleef zichzelf maar overtuigen dat hij niet goed genoeg was en dat er genoeg goede zangers waren, maar dat het schrijven van de nummers het verschil maakt. Hij hoorde op een gegeven moment vaak andere mensen zeggen dat ze een soort James Morrison refreintje wilde, maar dat vond hij verschrikkelijk. Daarom is hij bij dit album helemaal van voor af aan begonnen en heeft hij net gedaan of dit zijn eerste album is.
James kondigde aan dat een van de liedjes van het album “The Awakening” zou heten. Hij wilde schrijven over zijn soort van ontwaking. The eerste single was: “I wont’t let you go”. Het nummer “In my dreams” heeft hij geschreven n.a.v. het overlijden van zijn vader. Die leed aan een alcoholverslaving en depressiviteit.
Morrison coverde het nummer van Stevie wonder “Have a talk with God” op schitterende wijze. De vele reacties onder dit nummer op youtube spreken voor zich. Zijn inlevingsvermogen en overtuiging zijn duidelijk aanwezig. Het nummer nodigt uit tot gebed. Gebed tot God die rust geeft. Als het leven je zwaar valt, het tegenzit ga naar Hem Talk to Him en hij zal je zorgen wegnemen.
Luistert u naar James Morrison, met het nummer: “Have a talk with God”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com