Soulmoment 117 – Incognito

Soulmoment 117 – Incognito

In het soul moment de andere kant van deze keer: Incognito

Incognito is een Britse band opgericht in 1980. Hun debuut maakten ze in 1981 met het album “Jazz Funk”. In de eerste jaren waren ze vooral bekend in de Engelse jazz-scene. Hun doorbraak kwam met de wereldhit “Always there”. Er zijn inmiddels 14 albums verschenen, waaronder een aantal met remixen. Het meest recente album is Surreal uit 2012.
Het concept achter de band was het oprichten van een jazz- soul en funk formatie met wisselende elementen qua muzikanten en stemmen. De frontman van de band is Jean-Paul ‘Bluey’ Maunick. Naast gitarist en zanger is hij ook producer en componist. Andere opvallende bandleden zijn bijvoorbeeld Tony Momrelle, Jocelyn Brown, Carleen Anderson, Imaani, Maysa Leak en Kelli Sae.
Daarnaast blijkt het materiaal van de band favoriet om te remixen zoals gedaan is door bijvoorbeeld Masters At Work, David Morales, Roger Sanchez en Jazzanova.
Bandlid Jocelyn Lorette Brown, Amerikaanse van afkomst, heeft een grote achtergrond in de muziekindustrie en wordt in de dance club-muziekwereld als legendarisch beschouwd. Ze was lid van de bands Bad Girls, Inner Life, Salsoul Orchestra en Incognito. Ook was ze achtergrondzangeres bij Luther Vandross, George Benson, John Lennon en anderen. In het album “The Glow of Love” door Change was ze hoofdzangeres naast Luther Vandross.
Ze heeft meer dan 20 hits in de Hot Dance Music/Club Play-lijst, waarvan vier nummer één zijn geweest (“Love’s Gonna Get You” (1986), “Keep On Jumpin'” (1996), “Something Goin’ On” (1997) en “Fun” (1998)). Een sample van “Love’s Gonna Get You” werd in 1990 gebruikt voor “The Power” van Snap!. Ook “I’m Gonna Get You” (1992) van Bizarre inc. is gebaseerd op dit nummer.
Ze neemt nog steeds housemuziek op en heeft in de 21e eeuw nog hitnoteringen gehad, waaronder het nummer “I’m A Woman” van Cassius in 2002, waar ze de vocals deed. Brown kwam prominent naar voren op het Masters at Work-project Nuyorican Soul, eind jaren ’90, een vinyl-samenkomst met de voormalige Salsoul labelgenoot Vince Montana.
In het nummer “Always there”, het nummer van vandaag en opnieuw een liefdes song, beschrijft een vrouw haar liefde voor haar man. “Locked in your prison Of total extacy” en “You’re so strong and you’re so together Next you there is nothing better. Zijn aansprekende zinnen. En natuurlijk mogen we genieten van onze aardse relatie maar onwillekeurig moet ik denken aan onze relatie met God. Zijn wij daar zo lovend over en ervaren we het zo. Nou ik niet. Het kost me moeite en wordt gehinderd door de zonde. Toch mag ik telkens bij Hem komen want Hij is niet verweg. Hij is er altijd!. Such a good feeling geeft dat zeg!! Next to Him ther is nothing better.
Luistert u naar Incognito, met het nummer: “Always there”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com