Soulmoment 121: The Soul Children

Soulmoment 121: The Soul Children

In het soul moment de andere kant van deze keer: The Soul Children

The Soul Children was een Soulgroep. De groep bestond uit vier personen. The Soul Children werden bij elkaar gebracht door Isaac Hayes en David Porter die een groep wilden samenstellen die uit twee mannen en twee vrouwen bestond. Zij waren op zoek naar iets nieuws voor Stax Records omdat Sam & Dave naar Atlantic Records waren gegaan.
Porter hoorde Blackfoot in een café zingen en nodigde hem uit om naar de studio van Stax Records te komen om auditie te doen. In de studio waren Otis Redding en Booker T. op dat moment ook aanwezig en Blackfoot zong twee liedjes. Iedereen werd enthousiast en Porter stelde voor om Blackfoot mee te laten toeren met Redding en de Bar-Kays, maar er was geen ruimte meer in het vliegtuig. (Dit vliegtuig zou ook crashen en bijna niemand zou de crash overleven.) Toen de Bar-Kays waren hervormd was Blackfoot de leadzanger voor een half jaar van de groep, maar ze hebben samen geen plaat opgenomen. Anita Louis – die sopraan was en in het achtergrondkoor van Hayes zong – zei “ja” toen haar werd gevraagd mee te doen met de nieuwe groep. Shelbra Bennett (alt) liep gewoon de studio binnen en zei dat ze zangeres wilde worden.
“Give ‘Em Love” was de eerste uptempo single die Hayes en Porter voor de groep produceerde, de B-side van de single heette “Move Over”, dit was een ballade en het kwam op nr. 29 in de Amerikaanse R&B hitlijst in 1968 terecht. “I’ll Understand” werd de tweede single en “The Sweeter He Is” werd de derde single. Deze derde single werd de eerste echte hit van de groep: het kwam namelijk op nr. 7 terecht. Hayes en Porter produceerden het debuutalbum The Soul Children van de groep en dit album werd een groot succes, mede door de verschillende up tempo nummers en de ballades, sommige nummers waren gospel en anderen hadden een flinke soulbeat.
Bennett verliet de groep daarna en werd huisvrouw, de groep werd een trio. Ze kregen een contract bij Epic Records. Finders Keepers werd het volgende album, opgenomen in Detroit. Fantasy Records besloot in 1977 nieuw leven in te blazen van Stax Records. Ze vroegen Porter niet alleen om het oude materiaal op te zoeken, maar ook om de artiesten van Stax Records te vragen. The Soul Children maakten een disco album “Open Door Policy” maar de singles werden geen hits. Blackfoot zou hierover later zeggen dat het muzieklabel geen echte interesse had in de muziek van de groep. The (New) Soul Children treden zelden nog op tijdens festivals met een andere samenstelling dan vroeger: Blackfoot en West zijn de oude leden, Cassandra Graham en Ann Hines zijn de nieuwe zangeressen.
Het nummer van deze zondag heet “Love Makes It Right”. Helaas geen gospelnummer al leent de tekst zich er uitstekend voor. Uit liefde komt niets dan goed zegt veel over Christus die uit liefde aan het kruis hing. Zo ver zo diep ging Zijn liefde voor ons. Het liedje zegt: “ Because when the heart gives a command The mind, soul and body must obey.” Zo deed Hij het ook omdat ons lot het aan Zijn ging. Pure liefde dag in dag uit. Liefde die niet ophoud en niet stopt bij onze zonde.
Luistert u naar The Soul Children met het nummer: “Love Makes It Right”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com