Soulmoment 126: Jim Reeves

Soulmoment 126: Jim Reeves

In het soul moment de andere kant van deze keer: Jim Reeves

James Travis Reeves geboren op 20 augustus 1923 te Nashville (Tennessee) Amerika en alias Gentleman Jim was een Amerikaans country-zanger die bekendstond om zijn warme fluwelen stem.

Reeves werd geboren in Galloway in Texas als jongste in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader overleed toen hij 1 was. Ondanks zijn liefde voor de muziek begon hij een carrière als honkballer, waaraan in 1947 een vroegtijdig einde kwam door een enkelblessure. Hij kreeg een baan als dj bij een radiostation in Louisiana en in 1953 nam hij zijn eerste succesplaat, Mexican Joe, op die een nummer 1-notering kreeg. Tegen het einde van de jaren 50 kwam de Rock-‘n-Roll op en verschoof Reeves onder invloed van Chet Atkins zijn stijl van de pure country wat in die richting. Reeves was met Patsy Cline – een van de eersten die de Nashville-sound brachten.
Jim Reeves was een van de eersten die met ‘close talking’-microfoontechniek werkte, iets wat zijn stem extra goed deed uitkomen. Hierover had hij met de opnametechnicus van RCA een zo hooglopende ruzie dat hij tussen 1962 en begin 1964 geen opnames meer maakte.
Jim Reeves’ vliegtuig kwam op weg naar huis in Nashville op 31 juli 1964 in een zware storm terecht. Beide inzittenden, Reeves als piloot en een vriend, Dean Manuel, kwamen om.

Jim Reeves was geen echte gospelzanger al maakte hij hij vele gospelnummers waaronder het nummer van vandaag “I’ll fly away”. Zijn warme stemgeluid zet kracht bij in dit nummer waarin hij zonder twijfel zijn overtuiging laat horen over het hiernamaals. Zo maakte hij meer nummers kort, krachtig en to the point. Als ik overlijd ga ik naar God. Prachtig om te vernemen en dat dit ook zovele jaren na dato dit nog steeds geld voor wie in Hem geloofd.

Luistert u naar Jim Reeves met het nummer: “I’ll fly away”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com