Soulmoment 127: Faith Evans

Soulmoment 127: Faith Evans

In het soul moment de andere kant van deze keer: Faith Evans,

Faith Renée Evans zoals haar volledige naam luid is geboren op 10 juni 1973 in Lakeland te Florida. Zij is een Amerikaans zangeres. Ze is ook bekend als de weduwe van The Notorious B.I.G. Vanwege de hit uit 1997 die ze samen maakte met Puff Daddy “I’ll be missing you”. Wat een eerbetoon was aan The Notorious B.I.G. Ze scoorde ook bescheiden hits met “Love Like This” en “Georgy Porgy”, een vertolking van een lied van Toto.

Faith Evans is geboren in Lakeland, Florida. Ze begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres bij Mary J. Blige. Halverwege de jaren ’90 brak ze als solo-zangeres door in de Verenigde Staten.

Haar debuutalbum “Faith” wordt gezien als een klassieker binnen het Amerikaanse hip-hop soul genre, dat erg populair was in de jaren negentig. Na een ruzie met Mary J. Blige werden de vocals op het duet “Love Don’t Live Here Anymore” van het album verwijderd. Het gerucht gaat dat Blige kwaad was op Faith en producer Puff Daddy, omdat hij van Faith een tweede Mary J. Blige zou willen maken. De singles “You Used To Love Me” en “Soon As I Get Home” werden grote hits.

Na de dood van The Notorious B.I.G. bracht Faith in 1998 het album “Keep The Faith” uit, dat het goed deed in Amerika. De singles “Love Like This” en “All Night Long” waren ook populair in Europa. De ballad “Never Gonna Let You Go” bereikte de eerste plaats in de Amerikaanse R&B hitlijst.

Haar derde album “Faithfully” kwam uit in 2001, maar kreeg niet veel aandacht. De single “I Love You” werd wel één van Faiths grootste hits in Amerika en bereikte net niet de hoogste positie in de R&B chart. In 2003 speelde Faith een rol in de film “The Fighting Temptations” en nam voor de soundtrack het nummer “Heaven Knows” op.

In 2005 kwam ze terug met een nieuw album: “The First Lady”. Het daarvan afkomstige Mesmerized werd in Nederland, in een remix van Freemasons, een Top 20-hit. De eerste single “Again” was ook populair. In 2009 besteedt Faith veel aandacht aan haar gezin. Zo nu en dan duikt ze op om samen te werken met een artiest.

Evans zong naast commerciële muziek ook gospelmuziek en een van die nummers is de prachtige cover “Say A Prayer For Me”. Het nummer is eigenlijk een gebed een gebed om Jezus hulp. Hij wordt gevraagd voorbede te doen bij de Vader. Zo bidden wij ook vaak: met een beroep op Jezus Christus. Zijn offer aan het kruis geeft ons lucht en vrijheid. Hij heeft het allemaal al voor ons gedaan. Maar als je het zo intens kan zingen en beleven als Evans wordt ik daar opnieuw weer stil van.

Luistert u naar Faith Evans met het nummer: “Say A Prayer For Me”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron Wikipedia)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com