Soulmoment 140: Kerstmis met Patti Labelle

Soulmoment 140: Kerstmis met Patti Labelle

In het soul moment: de andere kant van deze keer Patti LaBelle,

Patricia Louise Holte zoals haar volledige naam luid is geboren in Philadelphia, op 24 mei 1944. Haar carrière starte zoal bij veel artiesten in de kerk. In hun baptisten gemeente zong zij voor in de kerk en ontwikkelde haar stem.
Later scoorde zij grote hits zoal: “”You are my friend” en “Love, need and want you”. Maar bleef in Nederland redelijk onbekend. In Amerika daarentegen scoorde zij de ene hit na de andere. Ze won enkele grammy’s en kreeg een ster op Hollywoods “walk of fame”. Ze werd gekozen tot entertainer of the year”, een belangrijke prijs voor Afro-Amerikaanse entertainers. Ze kwam daarmee in het rijtje van o.a. Michael Jackson, Whitney Houston, Will Smith, Oprah Winfrey, Beyoncé, Eddie Murphy, Lionel Richie. Echter, Patti LaBelle won deze belangrijke prijs twee keer. Dit heeft ze te danken aan haar energieke live performances waarmee ze bekend stond.
Daarnaast zette zij zich in voor de AIDS bestrijding en prijkte zij lange tijd op de posters met de tekst: Don’t listen to rumers about AIDS! Get the facts!
Patti LaBelle heeft een fenomenale stem. Een stem in de categorie: Gloria Gaynor, Oleta Adams en Gladys Knight en is nog steeds een ster wat voor mij staat als supersoul! Haar laatste album was een gospel album uit 2005. Het heeft de titel “The Gospel According to Patti LaBelle” meegekregen. Na veel omzwervingen kwam ook zij terug waar ze begonnen is als zangeres. Het is een prachtig album waar veel worship nummers op staan.

Zij zingt vandaag voor “Holy Nigth”. In een armoedige stal en omgeven met slechts een paar herders kwam Hij naar ons toe. Christus het Licht van deze wereld. Wat een nacht!

Luistert u naar Patti LaBelle met “Holy Night”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
Het soul moment 140 patti labelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com