Soulmoment 141: Ronduit praiseband

Soulmoment 141: Ronduit praiseband

In het soul moment de andere kant van deze keer: Ronduit Praiseband,
De Ronduit Praiseband was een Nederlandse band en was tot 2008 de praiseband op de EO Jongerendag. De Ronduit Praiseband heeft in verschillende bezettingen bestaan. Begin jaren negentig bestond de band enige jaren uit leden van de Praiseband Life-Line en in 1992 werd de Ronduit Praiseband geformeerd.
De band, in de laatste periode onder leiding van Steven van Kranenburg, bestond in de laatste bezetting uit tien musici en zeven zangers. Het laatste optreden van de band was op 29 november 2008 te Zutphen en de band verkreeg toen platina, vanwege de verkoop van meer dan 150.000 cd’s
In november 2008 trad de Ronduit Praiseband voor het laatst op in sporthal De Sporthoeve in Bodegraven. De band verzorgde twintig jaar lang met wisselende bezettingen worshipavonden in Nederland en België, en tevens de samenzang op de EO-Jongerendag. Het was de allerlaatste concerttour van de praiseband. Na twintig jaar trokt de EO er de stekker uit.

Volgens Frank van der Velde, eindredacteur Jongeren van de omroep in 2008, omdat er al veel plaatselijke initiatieven voor worshipavonden, conferenties en jongerendiensten waren. De tournee droeg de titel van het laatste album van de Ronduit Praiseband, namelijk “None but Jesus”

Zij waren naar mijn mening 1 van de eerste die het nummer “Dicht, dichtbij U” lieten horen. Dit nummer, het nummer van vandaag, is een echt Opwekkingsnummer. “Want als zorgen mij omringen, en het duister schijnt sterker te zijn, En als het licht in mij lijkt te doven” is zeer toepasselijk voor deze tijd van het jaar. Korte dagen en dus veel duisternis. En juist in deze dagen verwachten we de geboorte van Christus ons Licht in de duisternis. Juist Hij die in nederigheid kwam brengt dat broodnodige Licht. Dat is wat we gedenken deze dagen. En ja daar wil ik bij zijn.
Luistert u naar Ronduit Praiseband met “Dicht bij U”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

2 gedachten over “Soulmoment 141: Ronduit praiseband

    1. Hoi Dennis,
      Bedankt voor je reactie. We hebben er al een bericht over geplaatst. Mocht je nog meer nieuwtjes weten laat het ons dan weten!

      Groetjes Stephan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com