Soulmoment: Celtic Woman

Soulmoment: Celtic Woman

In het soul moment de andere kant van deze keer: Celtic Woman,
Celtic Woman is een Iers muziekensemble bestaande uit de zangeressen Chloë Agnew, Lisa Kelly, Lis a Lambe en violiste Máiréad Nesbitt. De groep speelt Keltische muziek evenals moderne liederen. De groep heeft vijf inmiddels 6 albums.
De groep werd aanvankelijk samengesteld door David Downes voor een optreden op 15 september 2004 in het The Helix theater in Dublin, Ierland. Het optreden werd in maart 2005 uitgezonden door PBS in de Verenigde Staten. Hun eerste album, Celtic Woman, bereikte spoedig de eerste plaats op de World Music hitparade van het tijdschrift Billboard. Het hield deze positie vast voor een recordaantal van 68 weken. De live-uitvoering in The Helix werd op dvd uitgebracht evenals een studioalbum.
Hun tweede album “Celtic Woman: A Christmas Celebration” werd op 19 oktober 2006 uitgebracht. Het album stootte hun eerste album van de eerste plaats in de World Music hitparade waardoor de groep zowel de eerste als de tweede plaats bezette in deze ranglijst.
Op 23 en 24 augustus 2006 hield de groep een optreden in Slane Castle in County Meath, Ierland. Dit optreden werd in december 2006 uitgezonden door PBS. Het derde album, “Celtic Woman: A New Journey”, werd op 30 januari 2007 uitgebracht op dvd, tegelijkertijd met het uitbrengen van de live-uitvoering. Het album bereikte de eerste plaats op de World Music hitparade en de vierde plaats op de Billboard 200 hitparade. De groep bezette nu de eerste drie plaatsen van deze ranglijst.
In 2007 won Celtic Woman een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.
Op 28 oktober 2008 werd het vierde album uitgebracht, genaamd “Celtic Woman: The Greatest Journey”. Het bevat voornamelijk nummers van hun debuutalbum en het album “A New Journey”. Daarnaast bevat het drie nieuwe nummers. Op 25 januari 2010 volgde het vijfde album, getiteld “Celtic Woman: Songs from the Heart”.
Het nummer voor deze 4de Advent door hen gezongen heet “You raise me up” is een inmiddels een bekend nummer wat door meerdere bands al is gecoverd o.a. door de band Westlife. “Ben ik bedroefd en rusteloos, en druk de duisternis zwaar op mij, dan vraag ik niets en wacht in stilte af, tot dat u komt en mij maakt mij vrij van last. Dat is waar we ons op voorbereiden deze 4de Advent nl. Zijn komst!! Hij kwam voor onze schuld op deze aarde. Hij tilde ons daarmee op ondanks dat we dit niet verdienden.
Luistert u naar Celtic Woman met “You raise me up”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com