Soulmoment: Jonathan Jeremiah

Soulmoment: Jonathan Jeremiah

In het soul moment de andere kant van deze keer: Jonathan Jeremiah,

Jonathan Jeremiah, gebooren 1982 te :onden is een Britse soul-folkzanger en componist. Jeremiah haalt zijn muzikale inspiratie en invloeden vooral uit zijn vaders platenkast waarin veel jaren zestig muziek was te vinden, van artiesten als Cat Stevens, James Taylor en Scott Walker. Op zijn twintigste vertrok Jeremiah naar de Verenigde Staten waar hij veel inspiratie vond voor het schrijven van nummers, wat zou resulteren in het album “A Solitary Man”. Het duurde echter nog acht jaar voordat hij genoeg geld had om het voorgenoemde album op te nemen. In 2010 kwam deze plaat tot stand in de Dollis Hills studio onder productie en arrangement van Jules Buckley. Zijn stem heeft een lichte bariton-klank met soul-en folkinvloeden en doet denken aan een jonge Roger Whittaker en Burt Bacharach.

Na een optreden op Crossing Border in het najaar van 2010, kreeg hij enige bekendheid met zijn single Lost, die veel airplay op radio 3FM verkreeg door Gerard Ekdom. Het nummer haalde de tipparade van de Nederlandse Top 40 en de 47ste plaats in de Single Top 100 en er volgde een optreden in poptempel Paradiso. Op 1 april 2011 werd zijn debuutalbum uitgebracht in Nederland, getiteld “A Solitary man”, met de single “Happiness”, die ook in april werd uitgebracht. Op 8 juli, 2011 stond hij op het North Sea Jazz Festival; hij werd begeleid door het Metropole Orkest. In oktober 2011 trad hij enige malen op in het Paard van Troje. In Nederland en België is Jeremiah in 2011 doorgebroken, vooral dankzij zijn debuutalbum met de respectievelijke noteringen 3 (NL) en 11 (B) in de albumlijsten, terwijl in Engeland zijn album weinig tot niks deed en daar de hitlijsten vooralsnog niet haalde. Dat hij in vele landen nog onbekend is mij persoonlijk een raadsel want Jeremiah maakt prachtige muziek. Hoewel zijn naam anders doet vermoeden maakte hij tot nu toe geen gospel. Ook de tekst van dit liedje: “ I need a little bit of happiness” is een slag in de lucht. Echte happiness vinden we hier op aarde ook niet en zeker niet op deze manier. En af en toe een beetje happyness maakt ons al vaak tevreden. Het kennen van Christus brengt wel die happiness in ons leven al beseffen we dat te weinig. Het leven met Hem brengt een leven overstijgende happiness.

Luistert u naar Jonathan Jeremiah met het nummer: “Happiness” Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron: Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com