Soulmoment: Marc Broussard

Soulmoment: Marc Broussard

In het soul moment de andere kant van deze keer: Marc Broussard

Marc Broussard, geboren op 14 januari 1982, is een Amerikaanse sing- en songwriter. Marc is de zoon van de guitarist van de Boogie Kings Ted Broussard en groeide op in Louisiana. Je kunt zijn stijl het best omschrijven als “Bayou Soul” D.w.z. het is een mix van funk, blues, R&B, rock en pop muziek. Hij maakte tot nu toe 5 studio albums en hij is in Nederland pas later bekend geworden met et schitterende nummer “ Coming in from the cold” Broussard is getrouwd met Sonya en heeft 4 kinderen.

In 2001 Broussard was deel van de band Y, een Christelijke band. Broussard ’s ambieerde echter een solo carrière en deze kwam er in 2002 met de hit “The Wanderer”, een nummer over zijn zelf ontdekking.
In 2007 kwam het album S.O.S. Save Our Soul uit. Het bereikte de Billboard ‘s top 200. Ondertussen legde hij de laatste hand aan het album “Must Be The Water” en speelde hij op het muziek festival “ Rock Boat” en daarmee groeide zijn populariteit in Amerika. Zo maakte hij nog het album “Keep Coming Back” in 2008, in 2012 “Marc Broussard” en 2012 “Live from Full Sail University en “ Alive Worty Living”.
Broussard heeft veel op met liefdadigheid. Hij is oprichter van de “Momentary Setback Fund” een fond dat de nabestaanden en getroffenen van de Orkaan Katirna bijstaan. En hoewel velen er bij op aandrongen heeft Broussard nooit een gospel album gemaakt. Wel liet hij zich met regelmaat verleiden tot het maken van gospel. Niet onverdienstelijk overigens. Uit dat repertoire heb ik gekozen voor het nummer “My God Passion of the Christ” Dit met het oog op Pasen. Het lied is een ode een tribute aan Jezus Christus. De zinnen “With your strength” en “ This dark night I’ll get through” blijven hangen. Op wat Jezus deed nu al zo lang geleden kunnen en mogen we nog steeds leven. Het is levend reddend en geeft kracht om te leven. Wat groots en ondoorgrondelijk. Wat geweldig dat we met elkaar daar opnieuw bij stil mogen staan en stil van worden.

Luistert u naar Marc Broussard, met het nummer: “My God”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com