Soulmoment: the pointer sisters

Soulmoment: the pointer sisters

In het soul moment de andere kant van deze keer: The Pointer Sisters,

The Pointer Sisters is een Amerikaanse popgroep. De vier zusters Ruth, Anita, Bonnie en June die overleed in 2006. Allen kinderen van dominee Elton Pointer, zij begonnen hun zangcarrière in de jaren zestig in de kerk van hun vader.
Bonnie haakte in 1978 af en ging solo; ze had korte tijd een platencontract bij Motown. De anderen gingen als trio verder en scoorden hits als Fire (geschreven door Bruce Springsteen), Happiness, Jump (for my love) en het voor de soundtrack van Beverly Hills Cop opgenomen Neutron Dance. June verliet in 2004 de groep en werd vervangen door Issa, de dochter van Ruth die in de voorafgaande twee jaar regelmatig inviel voor haar moeder of één van de twee tantes. In 2009 werd zij vervangen door Sadako Johnson, de kleindochter van Ruth. Daarnaast treedt Issa nog steeds als vaste vervanger op tijdens optredens.
Gedurende de laatste jaren beleven de Pointer Sisters opnieuw een succesperiode in Europa. In 2002 namen ze deel aan de “Night of the Proms”, een reeks van concerten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en werden door het publiek verkozen tot de meest favoriete act. Daarnaast namen de drie dames in 2005 tezamen met de Vlaamse zangeres Natalia Druyts het nummer “Sisters are doing it for themselves” opnieuw op en dit nummer bereikte de tweede plaats in de Belgische hitlijsten. Deze samenwerking leidde in januari 2006 tot een reeks van tien uitverkochte concerten in het Sportpaleis te Antwerpen.
De Pointer Sisters maakte diversen gospel singles vooral rondom de feestdagen. Zo ook het nummer “Amen”. Het nummer, een feestelijke song, vermeld een stukje geschiedenis van hoe het thuis was bij de gezusters. “You got to let your little light shine” zo zei hun vader. Hij dominee van beroep wilde graag zijn kinderen de zelfde weg zien gaan. Christus volgen en iets van zijn heerlijkheid uitstralen. Iets laten zien van Zijn grootheid en kracht die in alle liefde naar ons toekomt. Het herinnert me aan de woorden van David in Psalm 23. “U nodigt mij aan tafel“. Prachtig want we zijn allen uitgenodigd.
Luistert u naar The Pointer Sisters met het nummer: “Amen”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com