Soulmoment: Tom Jones

Soulmoment: Tom Jones

In het soul moment de andere kant van deze keer: Tom Jones,

Tom JonesTom Jones, geboren op 7 juni 1940 in Pontypridd te Wales, is een popzanger, die ter wereld kwam met de naam Thomas John Woodward als zoon van een mijnwerker in Zuid-Wales.

Vooral in de jaren zestig en zeventig was Tom Jones een wereldster en een sekssymbool. Hij scoorde vanaf 1965 verschillende zeer grote hits zoals: “It’s not unusual”, “Delilah”, “The Green Green Grass of Home” en “She’s a Lady”. Vanaf 1970 was hij een graag geziene gast in Las Vegas. Daar trad hij op naast andere wereldvedetten als Elvis Presley (was tevens een goede vriend van Jones) en Frank Sinatra. Eind jaren 90 kende hij een revival met het album “Reload.” Daarop staat onder andere de hit “Sex Bomb”. Op 29 maart 2006 werd Jones geridderd door de Britse koningin Elizabeth II.

Waar het bij Jones eerst ging om jong, hip en sexy te zijn is zijn muziek meer inhoudelijk geworden. Sinds 2010 maakt hij bezielde muziek. De Albums “Praise & Blame” en “Spirit in the room” zijn daar uitstekende voorbeelden van. Wel heeft hij The Blues en de Soul een beetje vaarwel gezegd. Het nummer van vandaag “Lord Help” is een uitgezongen gebed, In dit gebed erkend hij God en beseft dat Hij de enige is die redding brengt. Zo komt hij in het gebed op voor de zondaars, de wezen, verslaafden, armen en de vrouwen zonder kinderen. Wat en geweldige hebben we toch. We mogen alles aan hem voorleggen en ook voorbede doen voor anderen.

Luistert u naar Tom Jones, met het nummer: “Lord Help”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com