Cartoonist Dokus overleden

Cartoonist Dokus overleden

Afgelopen zondag is Jo de Putter overleden, beter bekend als Dokus. Sinds een aantal maanden had hij longkanker. Rond de zomer bleek uit foto’s dat hij drie tumoren verspreid door zijn lichaam had. Afgelopen zondag overleed hij op 45-jarige leeftijd.

Zijn tekeningen zijn gepubliceerd in bladen als ‘Bij de Tijd’, ‘Kivive’ en ‘EO Visie’. Uitgeverij Vuurbaak plaatste een In Memoriam: “Met Jo verliezen we een talentvolle cartoonist. Maar nog veel meer: een goede vriend en een man die je graag over de vloer had.”

“Jo was een tobber. Jarenlang heeft hij geworsteld met zijn geloof. De hoeveelheid boeken die hij heeft gelezen is niet makkelijk te bergen in een goede bibliotheek. Hij zocht, zocht als een detective naar bewijzen voor de opstanding van Jezus, zocht, zocht, las en vond.
Dat hij zijn geloof terug heeft gevonden is niet alleen voor hem van groot belang geweest. Zeker ook voor de mensen die genoten van zijn cartoons. Eerst in een aantal bundels over kerk-zijn, maar later ook over bijbelse verhalen zelf. ”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com