The Passion volgend jaar naar Enschede

The Passion volgend jaar naar Enschede

passionEnschede is volgend jaar op Witte Donderdag het podium voor de vijfde editie van The Passion, het muziekspektakel van de EO en Omroep RKK. De stad was samen met Tilburg in de race voor de openluchtvoorstelling, zo bevestigde een woordvoerster van de gemeente woensdag berichtgeving in TC Tubantia.

De omroepen maken volgende week bekend wie de hoofdrollen gaan spelen in het lijdensverhaal van Jezus. The Passion wordt op de donderdag voor Pasen rechtstreeks uitgezonden op televisie en trok vorig jaar ongeveer 3,5 miljoen kijkers. Afgelopen editie trad Beau van Erven Dorens op als de verteller, zanger Jan Dulles van de 3JS vertolkte de rol van Jezus en Simone Kleinsma speelde Maria. Het openluchtspektakel vond toen plaats in Groningen.

Enschede wil zich nadrukkelijker profileren als een stad waar grote evenementen goed op hun plaats zijn. Volgens het college past de uitvoering van The Passion daar heel goed in. In 2012 stond Het Glazen Huis in Enschede. De stad trok daar veel bezoekers mee.

Bron: ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com